La Comissió 31 de maig presenta els actes per commemorar el bombardeig a Granollers de 1938

Els actes commemoratius organitzats per aquesta plataforma comencen dimecres amb una xerrada al restaurant Anònims

El 9 Nou
01/05/2023
Granollers

Diverses entitats que formen part de la Comissió 31 de Maig han presentat els actes previstos per commemorar el 85è aniversari de l’atac de l’aviació feixista del 1938 a Granollers. Del 3 al 31 de maig es faran diverses activitats programades que culminaran el mateix dia 31 a 2/4 de 7 de la tarda amb el tradicional homenatge a les víctimes del bombardeig.

“L’objectiu és fer memòria del 31 de maig del 1938, un dels dies més tràgics de la història de la ciutat, juntament amb el 28 de gener de 1939, quan van entrar les tropes feixistes a Granollers”, deia Lluís Guix, del restaurant Anònims i membre de la comissió.

“Aquest és un acte de memòria combativa, més de present i de futur que de passat. Reivindiquem la gent del Vallès Oriental que va combatre, com la que va formar part de la Columna del Vallès Oriental i tota la gent que no va acceptar la derrota i que va continuar el combat”, afegia Eduard Navarro, de la CUP.

La coordinadora d’Òmnium al Vallès Oriental, Carme Canyelles, afegia: “No ens cansarem de repetir mai més i de commemorar la memòria democràtica contra el feixisme.”

En la presentació també van intervenir Nadia Elkouche, d’ERC; Andreu Ginestet, de la Malgirbada; Anna Cirera, de Granollers Feminista, i Ferran Gallardo, d’Endavant Vallès Oriental.

El primer acte del programa serà dimecres 3 de maig a 2/4 de 7 a l’Anònims, amb la presentació de “De sabates i bicicleta. Relat d’un exili i un retorn”, amb Joana Clusellas i Jaume Arnella. L’endemà, al Museu, Juli Cuéllar i Joan Garriga parlaran de “La memòria soterrada. Les fosses de la Guerra Civil, 1936-1939”.

El 7 de maig, Pau Juvillà, Montserrat Vinyets i Rolando d’Alessandro faran la xerrada “85 anys del bombardeig. Passat, present i futur antifeixistes”, a la plaça Maluquer. El 13 de maig, davant del Museu hi haurà un recital poètic amb Aspriu; el 17 de maig a 2/4 de 7, la xerrada “Dones i presó” a l’Anòmims i el 20 de maig, la Malgirbada fa una jornada antifeixista, amb la presentació del llibre Antifeixistes, amb Miquel Ramos. I del 15 al 31 de maig, l’Anònims es pot veure l’exposició fotogràfica “La Desbandada”.

LA PREGUNTA

Creieu que el Barça de Hansi Flick pot fer una bona temporada amb la plantilla que té en aquests moments?

En aquesta enquesta han votat 306 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't