La direcció de Podem expedienta els dos regidors de Mollet

Acusa els dos regidors de mirar pels seus interessos perquè van registrar una marca electoral alternativa

La direcció de Podem Catalunya ha obert un expedient i ha suspès temporalment de militància els dos regidors de Mollet Núria Muñoz i Albert Murillo, que són respectivament la portaveu i el responsable d’organització del cercle de Mollet, per haver registrat la marca Canviem Mollet per poder-la fer servir, si calgués, en les eleccions municipals. Ho ha explicat aquesta setmana el portaveu del Consell Ciutadà Autonòmic i diputat al Parlament, Lucas Ferro.

Segons Ferro, la direcció considera que els representants de Mollet han incomplert l’acord marc assolit entre les direccions nacionals de Podem i els Comuns per anar junts a les eleccions. “El fet exigia que la direcció intervingués. No té sentit que en una negociació es creï un partit instrumental per fer xantatge a l’altra organització. Són actituds impròpies de militants polítics.”

Muñoz i Murillo són actualment segona i sisè tinent d’alcalde de Mollet i governen en coalició amb el PSC. De fet, Muñoz va ser la número dos de la llista de Podem i Murillo va accedir l’any passat a l’Ajuntament en el lloc del cap de llista, Xavier Buzón, que va presentar la renúncia i ara ocupa un càrrec eventual a l’Ajuntament.

Segons Ferro, “com que es tracta de les dues màximes figures i el cercle de Mollet queda sense direcció, si es confirma l’expulsió, caldria escollir una nova direcció. Afegeix que el cercle continua actiu i que hi haurà membres que participaran en la coalició En Comú Podem.

Fa una setmana, Muñoz i altres membres del cercle de Mollet denunciaven que se sentien “segrestats” per part dels Comuns i que no havien rebut el suport de la direcció de Podem. Deien que, a més dels vots obtinguts en les darreres eleccions municipals, per decidir els llocs de cada partit a la llista, també cal tenir en compte l’experiència adquirida com a membres del govern de coalició amb el PSC.

En aquest sentit, Ferro diu que “l’acord marc amb Comuns diu que es tindran en compte els resultats, la militància i com ha anat el mandat. És cert que hi ha situacions peculiars com el fet que la força que ha tingut menys suport electoral estigui al govern”.

Però lamenta que s’hagin posat al davant interessos particulars. “S’han anteposat interessos particulars a la possibilitat que hi hagi una candidatura guanyadora a les eleccions.” En la roda de premsa de la setmana passada, els membres del cercle de Mollet deien que la proposta de llista que van rebre reservava a Podem els llocs 2, 6 i 8. I denunciaven que Mollet en Comú s’havia negat a negociar qualsevol altra possibilitat.

Per la seva banda, en un comunicat, el cercle de Podem de Mollet diu que la marca Canviem Mollet es va registrar el 22 de novembre “per evitar que sigui utilitzada per altres forces polítiques” i després que els Comuns presentessin públicament Marina Escribano com a candidata a l’alcaldia. “Segons l’acord marc signat per les direccions, cap partit podria presentar-se en solitari i des del cercle ens temíem que algú la utilitzés. Això li vam explicar a la nostra direcció, però no ens van respondre”, ha dit a EL 9 NOU Alberto Murillo.

Sobre l’expedient obert per la direcció, Murillo diu que “és un tema que encara està en tràmit” i afegeix: “Creiem que han utilitzat aquest mecanisme per intentar actuar en contra del cercle i imposar la seva intenció de donar-li tot el poder als Comuns a Mollet.” Sobre la presència de membres de Podem a la candidatura, en el mateix comunicat, el cercle de Mollet diu: “Qualsevol llista d’En Comú Podem que no estigui representada per gent de Podem Mollet triada en primàries es considerarà il·legítima i es recorrerà a la via corresponent. Creiem que hi ha un acord entre Mollet en Comú i una persona afí per presentar-se com a Podem, saltant-se el cercle”.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't