La Guàrdia Civil va punxar el mòbil d’un regidor de la CUP a Cardedeu

Les escoltes van començar després de les mobilitzacions del 3-O de 2017 i van derivar en l’operació Judes amb detencions a Mollet i Sant Fost

El 9 Nou
17/10/2022
Granollers

La Guàrdia Civil va tenir punxat el telèfon mòbil i, per tant, va escoltar les converses que va mantenia Hug Lucchetti, regidor de la CUP a Cardedeu i militant d’Endavant al Vallès Oriental, en un període de temps indeterminat però que va durar un parell d’anys. Les escoltes van iniciar-se després de les mobilitzacions massives del 3 d’octubre de 2017 i també van afectar altres persones de la comarca vinculades a CDR com els de Cardedeu i Vilamajor.

A la llista, també hi ha Raquel Poveda, que l’any 2019 va ser la cap de llista de la CUP a les eleccions municipals a Granollers. En la majoria dels casos coneguts fins ara, s’acaben l’any 2019. N’hi ha, però, que no consta oficialment que hagin cessat.

En el cas de Lucchetti, no se li va introduir al mòbil cap programari espia per poder accedir a tots els continguts. Entén que el van escollir per significar-se políticament aquelles setmanes i en vincular-lo amb els CDR.

D’aquesta investigació, impulsada per Guàrdia Civil i policia estatal, se’n va derivar l’operació Judes que el 23 de setembre de 2019 va culminar en la detenció de diverses persones, membres de CDR, que van ser acusats de terrorisme en una causa oberta a l’Audiència Nacional. Hi ha cinc vallesans imputats en aquest procés que afecta 13 persones.

Tot plegat s’ha sabut aquesta setmana després que els advocats d’Alerta Solidària que defensen part dels imputats a l’operació Judes hagin tingut accés a part de la causa que, fins ara, s’havia mantingut secreta. “Vaig saber que tenien el meu telèfon punxat per la publicació de La Directa”, explica Lucchetti en referència a la informació que van avançar dilluns.

Ell i Raquel Poveda van participar dilluns en una roda de premsa que van fer davant de la seu del PSC a Barcelona amb els advocats d’Alerta Solidària i altres membres de la CUP. Lucchetti destaca que la investigació a ell i altres militants independentistes “va començar amb el PP al govern però va seguir amb el PSOE”. “El ministre Marlasca ens estava enganyant quan deia que amb el PSOE no es feien servir aquests mètodes.” Pel regidor de Cardedeu, s’emmarca en “una causa general contra l’independentisme que intenta vincular-lo amb terrorisme”.

Hug Lucchetti destaca la indefensió que li genera la situació. “Encara no sé què escoltaven ni què han transcrit.” Li consta, segons els advocats d’Alerta Solidària, que hi ha converses amb la seva mare. “És una vulneració de la intimitat cap a tots nosaltres i cap a les persones del nostre entorn”, diu. A més, ressalta que la informació de la causa sí que està en mans de partits d’extrema dreta. “Això és rellevant perquè hi ha molta informació privada amb la vulnerabilitat que això suposa cap a nosaltres”, indica.

El militant d’Endavant no descarta adoptar mesures legals per les escoltes que li van fer. Està pendent del contacte amb els advocats d’Alerta Solidari. Amb tot, recorda, només s’ha facilitat als advocats una part del detall de les investigació i, per tant, hi pot haver moltes més persones afectades.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 473 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't