La Roca apujarà un 50% el rebut de l’aigua l’any que ve

La pujada suposarà prop de cinc euros més per rebut per a les llars que fan el consum mínim del tram 1 del servei

L’Ajuntament de la Roca augmentarà en un 50% la tarifa de l’aigua l’any vinent, fet que suposarà prop de cinc euros més per rebut per a les llars que fan el consum mínim del tram 1 del servei. Fonts municipals indiquen que l’augment es fa sobre la base de l’estudi econòmic de la companyia Agbar i als nous preus aplicats per Aigües Ter-Llobregat.

En el ple en què es van aprovar les taxes i impostos per l’any que ve es va aprovar un augment del 15% en la recollida de residus per acostar-se al cost real del servei, que s’haurà de cobrir amb el rebut l’any 2025 i que ara està un 28% per sota. També pujaran un 15% les quotes i preus públics com lloguers d’espais, entrenaments o cursets de natació del Centre Esportiu Municipal, una quota que no s’havia tocat des de fa 12 anys.

Els augments es van aprovar amb el vot del govern municipal de Junts, l’abstenció del PSC i ERC i el vot en contra d’Ara la Roca i els Comuns. La regidora de Serveis Econòmics, Míriam Escalona, diu que les modificacions “busquen millorar el redactat dels textos vigents i actualitzar les taxes i preus públics que regulen serveis municipals que clarament han tingut un increment de despeses que no són absorbides pels ingressos”.

I justifica les pujades de l’aigua i els residus. “Venen determinades per la responsabilitat de l’ús, l’increment de les despeses dels serveis i la voluntat d’arribar a la taxa justa de residus que imposen lleis de rang superior d’acord amb la directiva europea.”

El ple també va aprovar amb els vots de Junts, PSC i Comuns la creació del lloc de gerent de l’Ajuntament no com a càrrec de confiança sinó a partir d’un procés de selecció per concurs.

Des del PSC, Francisco García Lorenzana afirma que caldria haver fet una revisió més a fons de les ordenances fiscals després de quatre anys sense fer-hi canvis i lamenta que la taxa de residus s’apliqui de manera lineal i no es tinguin en compte paràmetres com la superfície o el nombre de persones que viuen en un habitatge. I sobre la taxa de l’aigua ha dit que cal fer un estudi sobre els diferents trams de consum ja que el sistema actual afavoreix un cert malbaratament.

El portaveu d’ERC, Albert Gil, recorda que ja en la campanya electoral va advertir que tocaria fer augments per quadrar el pressupost i creu que el govern actual ha decidit fer una pujada “no prou valenta” i que cal estudiar una aplicació més justa de la taxa de residus. Sobre el gerent, diu que no és compatible la creació d’aquest lloc al mateix temps que l’augment de sous i dedicacions que han tingut els membres del govern municipal.

LA PREGUNTA

Laporta ha de destituir Xavi?

En aquesta enquesta han votat 205 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't