L’Ametlla aprova un canvi urbanístic que permetrà fer un bloc amb 20 habitatges al centre

S’obrirà un vial de plataforma única entre el carrer Josep Carreras i Can Muntanyola

El ple de l’Ametlla va fer dilluns l’aprovació inicial del pla de millora urbana que permetrà construir un bloc d’habitatges de planta baixa i dues alçades prop de l’edifici de Can Muntanyola, on hi ha el casal d’avis i diverses dependències municipals. Es faran 20 habitatges, sis dels quals de protecció oficial de promoció privada, i s’urbanitzarà un nou vial de plataforma única i amb accés restringit als vehicles que connectarà el carrer Josep Carreras amb els jardins de Can Muntanyola.

El consistori rebrà, a més, un local en planta baixa de 483 metres quadrats. La proposta va ser aprovada amb els vots del govern (ERC, Ametlla’t, L’Ametlla en Comú i el regidor no-adscrit Pere Marieges). Junts i el PSC, a l’oposició, es van abstenir.

Pere Marieges, regidor d’Urbanisme, va recordar que aquest pla de millora urbana ve d’un conveni urbanístic entre l’Ajuntament i els propietaris signat el mandat 2007-2011. Marieges va valorar que s’ha introduït “un increment de la distància entre el nou edifici –que tindrà forma d’ela– i els existents” enretirant les plantes superiors.

Dolors Ferrer, portaveu de Junts, va qüestionar les “volumetries excessives” del futur edifici i va apuntar “un impacte visual fort, sobretot des de l’entrada de Can Muntanyola”. Amb tot, va admetre la necessitat d’habitatge plurifamiliar a l’Ametlla i que aquest “s’ha de fer al centre”. Jaume Durall, de l’Ametlla en comú, va coincidir que “la densificació ha de ser al centre del poble”.

Marieges va defensar que els edificis de planta baixa i dues alçades són “una figura que ha de començar a assimilar el centre urbà” de l’Ametlla i va apuntar que l’impacte sovint va més lligat a “l’arquitectura repetitiva en excés” posant l’exemple dels nous blocs d’habitatges fets a Can Draper.

Andreu Corominas, de Junts, va replicar que a les dues zones “són volumetries molt semblats” amb un edifici de 50 metres de llarg a Can Muntanyola respecte als 60 metres de llarg dels blocs de Can Draper. El regidor d’Urbanisme va apuntar que a les parcel·les que queden per desenvolupar a Can Draper els edificis seran més petits.

Habitatge accessible i cèntric: una necessitat a l’Ametlla

Marieges va recordar la necessitat de generar habitatge assequible per a la gent jove i la gent gran que viu en torres allunyades del centre i que, per facilitats, busquen habitatges més petits i més propers als serveis. “L’altre dia em va venir a veure un parella del Serrat i l’home només em va dir una cosa: que volia viure en un lloc on pogués sortir de casa amb el taca-taca i anar a comprar el pa.” Per Durall, “hi ha una necessitat d’habitatge a l’Ametlla que cal tenir en compte. Si volem que la gent no marxi, cal generar oferta”.

LA PREGUNTA

El Barça eliminarà el PSG a la Champions?

En aquesta enquesta han votat 295 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't