L’Ametlla aprova un pressupost de 15,1 milions amb les abstencions de l’oposició

Els comptes inclouen partides proposades per Junts i ERC, que s’han abstingut facilitant l’aprovació dels comptes al govern en minoria

El govern en minoria d’Ametlla’t va aconseguir tirar endavant el pressupost de 2024 amb les abstencions dels dos grups de l’oposició, Junts i ERC. Els comptes, que es van aprovar en el ple de dilluns, pugen a 15,1 milions, el 6,11% més que enguany. El capítol d’inversions s’enfila fins a poc més de 3 milions, uns 672.000 euros (28%) més del que es va pressupostar per al 2023. A la llista, s’han sumat propostes fetes per Junts i ERC.

Per l’alcalde, Jan Santaló, el pressupost presentat “no és gaire diferent del que hauria presentat una alcaldessa de Junts o un alcalde d’ERC”. Va agrair les aportacions fetes: “Aquest pressupost és dels tres grups i els èxits seran compartits”, va indicar. Per Marc Palau, regidor d’Hisenda, la participació de l’oposició i el treball amb els tècnics municipals han fet “molt millors” els comptes respecte al primer esborrany.

En el cas de Junts, s’ha ampliat de 250.000 a 340.000 euros la partida destinada a la pavimentació de carrers. També s’han recollit les propostes d’inversions per fer millores al pavelló i al camp de futbol (230.000 euros), per instal·lar punts de càrrega per a vehicles elèctrics (25.000 euros), per rehabilitar el cementiri (40.000 euros) i per fer una millora al Passeig (35.000 euros).

En el cas d’ERC, s’han previst inversions per recuperar Can Muntanyola com un espai per a les entitats, per instal·lar dos mòduls a la zona de la Font de la Mina que puguin funcionar com a espai per als joves del poble, per fer obres a equipaments municipals com el pavelló, el camp de futbol o el complex esportiu de Can Camp per recollir l’aigua de la pluja i poder-la destinar a altres usos o per instal·lar un espai esportiu per a la gent gran.

Tant Junts com ERC, van ressaltar que han fet peticions que eren assumibles pel govern. Dolors Ferrer, portaveu de Junts, va admetre que se’ls ha “escoltat” i s’han recollit les seves propostes. “Però hi ha aspectes que ens generen desconfiança”, va apuntar.

Pep Moret, portaveu d’ERC, va defensar que els comptes han millorat amb les seves propostes. “Ara farem el seguiment de la seva execució”, va dir. En el cas d’ERC, es va signar un acord de pressupostos amb el govern abans del ple. S’hi estableix que es faran dues reunions al llarg de l’any per fer la tasca de fiscalització.

A banda, el capítol d’inversions inclou altres despeses: 300.000 euros per a la posada a punt del Complex Esportiu Municipal (CEM), 150.000 euros per fer inversions als barris, 300.000 euros per instal·lar plaques fotovoltaiques en equipaments, 360.000 euros per a la millora del clavegueram, 455.000 euros per reparar fuites d’aigua i instal·lar un sistema de reaprofitament de les aigües pluvials. En despesa corrent, el govern senyala altres propostes com joventut i casal de joves (15.000 euros), 40.000 euros per la nova regidoria d’entitats o 10.000 euros per la campanya d’equitat menstrual i per la promoció del català.

LA PREGUNTA

Li sembla bé que Pedro Sánchez hagi decidit continuar?

En aquesta enquesta han votat 101 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't