L’Audiència Nacional envia a judici els cinc CDR vallesans acusats de terrorisme en operació Judes

Les defenses dels investigats denuncien que el jutge vol tancar la instrucció sense haver-los facilitat tota la documentació


27/04/2023
Montmeló

L’Audiència Nacional manté el processament per pertinença a organització terrorista contra 12 dels CDR de l’’Operació Judes’. A vuit d’ells els atribueix també el delicte de tinença, depòsit i fabricació d’explosius de caràcter terrorista. Entre els encausasts, hi ha cinc vallesans: tres veïns de Mollet, un veí de Sant Fost i una veïna de Montmeló que tenien relació amb el CDR de Mollet.

El jutge Manuel García Castellón ha conclòs aquest sumari per segona vegada, després que hagués de reobrir-lo en estimar-se el recurs d’un dels acusats, que demanava ampliar la instrucció. El magistrat manté la mateixa situació a 12 dels 13 detinguts en l’’Operació Judes’, ja que per a un d’ells ja es va arxivar el cas ara fa un any. L’Audiència envia a judici el sumari a la sala penal un cop practicades “les diligències que s’han reputat necessàries i útils per a l’esclariment dels fets”.

“La instrucció sumarial ha vist complerta la seva finalitat, identificant els responsables del fet, qualificant el delicte i assegurant les persones i bens que han de respondre del mateix”, continua la resolució del jutge.

Alerta Solidària havia denunciat que el jutge no havia lliurat a les defenses el contingut de les diligències secretes fins pocs dies abans que es tanqués el sumari per primer cop, malgrat les diferents resolucions que ordenaven al magistrat el lliurament d’aquest contingut. Les defenses es van quedar sense marge de maniobra per actuar i per això van demanar allargar la instrucció malgrat el sumari estava tancat.

Crítiques de les defenses

Defenses dels CDR investigats en l’anomenat cas Judes, que instrueix la causa per pertinença a organització terrorista, han denunciat que el jutge vol tancar la instrucció sense haver-los facilitat tota la documentació. “Amb una filtració interessada, sense comunicar-ho a les parts, el Jutjat Central d’Instrucció número 6, presidit pel polèmic jutge Manuel García-Castellón, fa pública la interlocutòria de conclusió de sumari”, lamenta en un comunicat el col·lectiu Alerta Solidària.

L’agrupació recorda que és la segona vegada que el magistrat prova de tancar el sumari, i que la primera, el novembre passat, ja la va haver de reobrir perquè es va reconèixer a les defenses el dret d’accés a diligències fins a aquell moment secretes.

LA PREGUNTA

Quina creu que serà la força més votada a les eleccions al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 454 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't