Les Franqueses destinarà 900.000 euros a fer habitatge protegit al sector R

L’Ajuntament aprova un pressupost de 32 milions amb els vots en contra de l’oposició

L’Ajuntament de les Franqueses invertirà més d’un milió d’euros del pressupost de 2024 en matèria d’habitatge. Hi destaca una partida de 900.000 euros que es destinarà a construir pisos de protecció oficial al sector R, que s’està desenvolupant a hores d’ara entre l’avinguda de la Sagrera, el carrer Joan Maragall i la carretera de Corró d’Amunt. D’altra banda, s’invertiran 120.000 euros en l’adquisició d’un pis per augmentar el parc municipal d’habitatge social, i 10.000 més en el manteniment dels habitatges socials de què ja disposa el consistori.

El pressupost de 2024 entrarà en vigor durant la primera quinzena de gener i també preveu la gratuïtat de les escoles bressol municipals per als infants de 0 a 12 mesos, una mesura que se sumarà a la gratuïtat del material escolar que ja s’aplicava als alumnes de tercer i quart d’ESO. A més, es preveu crear un servei municipal de canguratge gratuït. Un altre servei que passarà a ser gratuït a partir de l’any vinent serà la teleassistència per a la gent gran. També s’incrementarà fins a 200.000 euros la partida d’ajuts socials directes.

Una altra partida destacada és la del manteniment dels equipaments municipals, que passa de 55.000 a 320.000 euros. Entre les actuacions previstes hi ha obres de millora a la piscina exterior de la Zona Esportiva de Corró d’Avall i la remodelació dels vestidors de la Zona Esportiva de Llerona. D’altra banda, es destinaran 450.000 euros a la renovació d’asfaltat i pintura a la via pública, i 150.000 més al manteniment de camins.

En matèria de medi ambient, el pressupost preveu una partida de 200.000 euros per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques en edificis municipals, i una altra de 100.000 euros per substituir les cobertes de fibrociment de les antigues casernes militars. D’altra banda, es consolidarà la plantilla de la Policia Local amb 29 agents, 5 caporals, 2 sergents i un sotsinspector.

El ple de l’Ajuntament va aprovar aquest dimarts el pressupost de 2024 sense el suport de l’oposició, que hi va votar en contra. La regidora d’Hisenda, Marta Reche (PSC), va afirmar: “Hem posat ordre a les partides i a la gestió municipal perquè cada regidoria gestioni allò que li pertoca. I també hem posat ordre a la Policia Local, dotant-la d’una estructura forta i resolutiva.” Reche va destacar l’optimització de recursos “sense fer cap retallada als serveis essencials”.

A més, va considerar “històric” el fet que el nou pressupost entri en vigor durant el mes de gener, cosa que no havia passat a les Franqueses des de 2012, i va recordar que ara fa un any l’anterior govern –format per Junts i el mateix PSC– no va ser capaç d’aprovar un pressupost, la qual cosa va obligar el consistori a prorrogar el de 2022. Una situació que la regidora va qualificar de “molt greu”. “Ens poden dir que nosaltres formàvem part d’aquell govern, però el cert és que mai vam tenir la Regidoria d’Hisenda”, va subratllar.

Des de l’oposició, Montse Vila (Junts) li va respondre: “El pressupost de 2023 no es va aprovar perquè vostès no van voler”, i va justificar el vot en contra de la seva formació arran de l’increment de les ordenances fiscals aprovat el mes d’octubre passat. “No podem donar suport a un pressupost que es finança augmentant els impostos a la gent”, va dir.

Eva Navarrete (SAL-CUP) va dir: “En aquest pressupost hi veiem un intent de millorar les coses, però encara no hi veiem la paraula emergència, que és la situació en què ens trobem.” “Els felicitem per la modificació de partides i per haver aprovat el pressupost a temps, però les xifres ens semblen poc clares i creiem que encara hi ha d’haver més transparència. Per això votem en contra”, va concloure.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 813 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't