Llibertat pel mosso d’esquadra veí de Sant Celoni detingut en relació a la marxa de Puigdemont

Segons el TSJC, la causa queda oberta per encobriment. La fiscalia no ha presentat càrrecs contra el policia. La defensa sosté que la causa quedarà arxivada en els propers dies i anuncia accions legals contra el conseller en funcions

El jutjtat de guàrdia de Granollers ha deixat en llibertat sense mesures cautelars el mosso d’esquadra veí de Sant Celoni que havia estat detingut dijous a la tarda a casa seva. Se l’acusava d’un delicte contra l’admistració de justícia per haver col·laborat en la marxa de Carles Puigdemont del passeig Lluís Companys, de Barcelona, després del breu acte que hi va fer.

Segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la causa queda oberta per encobriment. La jutgessa de Granollers s’ha inhibit a favor d’un jutjat de Barcelona, on van passar els fets.

La compareixença s’ha fet aquest divendres al migdia i ha durat escassos cinc minuts. La fiscalia no ha demanat cap mena de càrrec per al mosso, segons ha detallat a la sortida dels jutjats, l’advocat Gonzalo Boye, que porta la defensa el mosso de Sant Celoni. “Seguim sostenint que no hi ha cap mena de delicte”, ha dit Boye que ha assegurat que tant el ministeri fiscal com la magistrada “ho tenien també perfectament clar”. “Caminar al costat del president Carles Puigdemont no és cap delicte i, sí ho és, hi ha un milió de delinqüents aquí.”

Boye afegeix que no hi ha cap element que permeti aplicar el delicte contra l’administració de justícia pels fets que hauria protagonitzat el mosso de Sant Celoni. Tampoc cap altre delicte. Confia que la causa quedarà arxivada en els propers dies. Tenen previst formalitzar la petició dilluns que ve.

Per això, l’advocat, que també ho és de Puigdemont, ha anunciat a la porta dels jujtats de Granollers que adoptaran mesures legals contra les persones que van ordenar la detenció del veí de Sant Celoni i ha apuntat cap al conseller d’Interior en funcions, Joan Ignasi Elena, i el director dels Mossos.

“No pot ser que en democràcia s’ordeni la detenció de persones que no han comès cap acte delictiu. El codi penal no contempla cap tipus delictiu que sigui encaixable amb el què va passar aquest dijous però, amb la detenció il·legal de dos mossos, sí”, deia Boye.

El mosso veí de Sant Celoni forma part de l’escorta de l’expresident de la Generalitat Quim Torra i estava de vacances. Va ser detingut aquest dijous a la tarda i traslladat a la comissaria de les Corts, a Barcelona. A la nit, va ser portat a la Ciutat de la Justícia per declarar davant de la jutgessa de guàrdia. Amb tot, no ho va acabar fent perquè l’atestat dels Mossos no estava conclòs, a diferència del què va passar amb el primer policia de la Generalitat que també va ser detingut, que ja va quedar en llibertat dijous.

Aquest matí ha estat traslladat als jutjats de Granollers on ha arribat cap a 2/4 d’1 del migdia. Per Boye, que la declaració s’hagi fet al jutjat de guàrdia de Granollers -i no a un de Barcelona, on teòricament van passar els fets delictius que se li imputaven- exemplifica la falta de consistència de les acusacions contra el mosso de Sant Celoni.

Concentració de suport a la porta dels jutjats

Una vintena de persones convocades per la Intersindical s’han concentrat davant dels jutjats de Granollers per donar suport al mosso de Sant Celoni detingut aquest dijous. Entre els participants, l’expresident de la Generalitat, Quim Torra; l’alcalde de Sant Feliu, Pol Cabutí; i l’exalcalde de Sant Celoni, Raül Garcia. També hi havia altres persones de Junts per Granollers i Junts per Sant Celoni.

LA PREGUNTA

Qui és favorit a les eleccions presidencials dels EUA?

En aquesta enquesta han votat 101 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't