Lliçà de Vall augmenta la taxa de recollida de deixalles en un 25%

El ple ha aprovat l’augment amb els vots dels socis de govern, Junts i el PSC. L’oposició hi va votar en contra

El 9 Nou
13/10/2023
Lliçà de Vall

El rebut de la taxa de recollida de residus per als habitatges de Lliçà de Vall pujarà un 25% l’any vinent i se situarà a 195 euros. La taxa de recollida comercial també puja un 18% però els rebuts tenen imports diferents segons el cas. A més, es gravarà amb una taxa de 76 euros els propietaris de locals inactius, locals destinats a usos privats i solars sense identificar.

El govern municipal de Junts i el PSC van aprovar l’increment d’aquest taxa en el darrer ple municipal. Tots els grups de l’oposició –ERC, Ciutadans i Fem Lliçà– hi van votar en contra.

L’equip de govern justifica l’increment d’acord amb la nova llei de residus que obliga els ajuntaments a tenir l’any 2025 una taxa de recollida de residus que no sigui deficitària. Per tant, que els diners recaptats cobreixin el 100% del cost del servei. Tot i l’increment, Lliçà de Vall recaptarà el 59% del cost de la gestió dels residus.

Des de l’oposició, ERC va recordar que l’increment de la taxa encara no era obligatori per al 2024 i que l’Ajuntament ha tingut un estalvi net d’almenys 700.000 euros anuals en els darrers quatre anys que permet cobrir el dèficit. Igual que Cs, van apuntar que es podrien haver fet modificacions en tributs com l’IBI per compensar.

Sense grans canvis a la resta de taxes i impostos

La resta de taxes i impostos es mantenen congelats. Només es van incorporar algunes petites modificacions com una bonificació del 95% de la quota de l’IBI per als habitatges destinats al lloguer amb renda limitada o un recàrrec de l’IBI per als immobles residencials desocupats de manera permanent (75% quan els anys de desocupació siguin tres i del 100% a partir de quatre). També s’estableix un preu públic per a l’ús dels punts municipals de recàrrega de vehicles elèctrics.

LA PREGUNTA

Laporta ha de destituir Xavi?

En aquesta enquesta han votat 555 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't