Mango dona la masia de Can Montcau a Lliçà d’Amunt

L’Ajuntament també ha aconseguit la cessió per 20 anys del terreny on es fan les 24 Hores de ciclomotors

El 9 Nou
08/03/2024
Lliçà d'Amunt

La multinacional Mango ha cedit la propietat de la històrica masia de Can Montcau a l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt de forma totalment gratuïta i a perpetuïtat. La donació inclou la finca de 17.500 metres quadrats que hi ha al voltant de la construcció.

A més, l’empresa, implantada al municipi on té un centre logístic al sector que es va urbanitzar a l’entorn de la casa, s’ha compromès a aportar 150.000 euros per fer una rehabilitació bàsica de la casa. S’hi farà una intervenció a la teulada i les façanes per garantir-ne l’estabilitat. L’acord de cessió entre Mango i l’Ajuntament es va signar al desembre però no s’ha donat a conèixer fins ara, després de formalitzar tots els tràmits d’inscripció a nom del consistori al registre. Can Montcau, que està catalogada com a Bé Cultural d’Interès Local, està situada en una parcel·la de sòl no urbanitzable.

L’alcalde, Ignasi Simón, celebra l’acord, que, assegura, “és molt important” per al municipi. Segons detalla, “la idea original de Mango era una cessió temporal” i celebra que s’hagi aconseguit la donació a perpetuïtat. Ara, s’està valorant la manera com s’inverteixen els 150.000 euros que aportarà Mango per assegurar l’estructura de la casa, que fa anys que està tancada. Si ho fa directament Mango o si es transfereixen els diners a l’Ajuntament i és el consistori que licita i executa els treballs.

La idea de l’Ajuntament és “donar vida” a la casa que porta anys tancada i que s’estava degradant. Per ara, no hi ha cap projecte definit però Simón avança a EL 9 NOU que una de les opcions seria “vincular-ho amb alguna entitat o fundació al voltant de la natura aprofitant la proximitat amb l’espai natural de la bassa de Can Dunyó”.

El circuit de les 24 hores per 20 anys més

A banda de la casa, l’acord signat recull la cessió a l’Ajuntament durant 20 anys dels terrenys a tocar de Can Montcau on aquests darrers anys s’han disputat les 24 hores de resistència en ciclomotors de la Vall del Tenes, que també són propietat de Mango. És un espai de 20.942 metres quadrats.

“Tenim l’espai assegurat per les properes dues dècades”, celebra Simón, que explica que, aquesta estabilitat, “permetrà fer algun tipus d’inversió” per anar millorant el circuit. A diferència del que passava al Pinar de la Riera, el nou emplaçament ja permetia als organitzadors conservar el traçat del circuit i, per tant, no haver-lo d’habilitar cada any. “Tenint una cosa estable, s’estalvien diners”, diu Simón.

LA PREGUNTA

Li sembla bé que Pedro Sánchez hagi decidit continuar?

En aquesta enquesta han votat 350 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't