Membres de la CUP presenten les al·legacions al Pla Morató, a Llinars

Preveu 50 hectàrees de sòl no urbanitzable i 15 hectàrees d’urbanitzable

Els regidors dels grups municipals Fer Poble-Amunt de Llinars del Vallès i de la CUP de Cardedeu van presentar dijous passat les al·legacions interposades contra l’aprovació del pla parcial del Pla Morató que està tramitant l’Ajuntament de Llinars. El Pla Morató és el sector situat al costat del torrent d’Alfou, entre l’Esportiu i el límit dels termes municipals de Llinars i Cardedeu i entre la via del tren i la carretera C-251, ocupat actualment per zona boscosa i agrícola.

El maig de l’any 2020 s’aprovava el conveni urbanístic amb els 14 propietaris del Pla Morató, que preveu 50 hectàrees de sòl no urbanitzable i 15 hectàrees d’urbanitzable, de les quals 6 de sòl privat on s’hi podran establir activitats econòmiques vinculades al sector terciari, i 9 de cessió a l’Ajuntament. També un nou vial per connectar la C-251 amb el polígon Llinars Park per sota de la via del tren amb un túnel de nova construcció.

Arnau Riera, de Fer Poble-Amunt, va reclamar “no confondre la ciutadania barrejant els conceptes de propietat i d’ús. Malgrat tractar-se d’una propietat privada, l’ús d’aquests terrenys és ara mateix públic”, va explicar en un acte als mateixos terrenys. Riera va destacar que des de Fer Poble-Amunt han fet “un esforç per presentar unes al·legacions tècniques” subratllant “les contradiccions d’aquest projecte amb la legislació vigent”. Així, va recordar que el Pla Morató “s’emmarca en una zona declarada fins ara d’especial protecció de la biodiversitat, que no és adjacent als nuclis de cap dels dos municipis, i per tant la seva urbanització contradiu les lleis d’Urbanisme de Catalunya i la del Patrimoni natural i de la biodiversitat”.

Per la seva banda, Àngels Peregrín, també de Fer Poble Amunt, va subratllar “el gran impacte ambiental que tindrà per a la biodiversitat una carretera com la que s’hi preveu, amb la circulació de vehicles pesats”. Va recalcar “la contradicció del projecte amb la Llei d’Espais Agraris. Segons la Generalitat, l’administració local ha de vetllar per la recuperació i la preservació de la capacitat productiva dels espais agraris en desús”.

Per la seva part, Blai Taberner, del grup de la CUP de Cardedeu i membre del Consell Comarcal, va posar èmfasi en la importància de preservar aquest espai per evitar la conurbació dels dos municipis. Taberner va posar aquest projecte d’urbanització en context comarcal “on no paren de créixer polígons amb la promesa de més llocs de treball i millor qualitat de vida. Uns polígons dels quals a la pràctica la població no en veu mai els guanys però sí que n’acaba patint els inconvenients: pobles i ciutats més contaminades i menys habitables, i on la petita pagesia té cada vegada un més difícil accés a la terra”, va advertir el regidor.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà noves eleccions a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 324 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't