Mollet aprova un augment del 5% en les taxes i impostos municipals

Les ordenances s’aproven amb el vot del PSC i l’abstenció de la resta de grups

El 9 Nou
09/11/2023
Mollet del Vallès

El darrer ple de l’Ajuntament de Mollet va aprovar l’augment d’un 5% de la majoria d’impostos, taxes i preus públics municipals, així com el manteniment de les bonificacions socials. Aquesta actualització de les ordenances fiscals pel 2024 va tirar endavant amb els vots de l’equip de govern (PSC) i l’abstenció de la resta de grups del consistori, informa Marta Santisteban.

“Unes ordenances fiscals contingudes i responsables, al més ajustades possible per no carregar en excés les economies familiars”, va afirmar el regidor d’Economia, Raúl Broto.
aigua i deixalles en rebuts separats

Impostos com l’IBI i l’IAE i taxes com la d’escombraries s’incrementen un 5% respecte al preu d’enguany. Pel que fa a la nova tarifa de l’aigua, suposarà un augment aproximat d’1 euro per persona al mes al rebut. Un rebut que, a partir de l’any vinent, es rebrà separat del de residus. Tanmateix, es mantindran les bonificacions socials existents, en què aquest any s’han gastat 2,8 milions, 150.000 euros més que l’any anterior.

Entre les novetats, destaquen la modificació de l’ordenança de l’IBI, que incrementa el recàrrec a immobles residencials desocupats permanentment; la limitació a dos anys de la bonificació dels vehicles ECO i la creació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics municipals de pagament, o la bonificació del 95% de l’impost de construccions, instal·lacions i obres (ICIO) per a les actuacions de retirada de materials de fibrociment. D’altra banda, els preus dels aparcaments públics i de la zona blava queden congelats l’any vinent.

Tot i els arguments del govern municipal del PSC, l’oposició es va mostrar reticent a la pujada d’impostos i taxes: “No podem repercutir a tothom la càrrega fiscal més alta”, va dir Marta Vilaret, portaveu d’Ara Mollet ERC-EUiA. “Cal cercar l’equilibri entre la garantia en la prestació dels serveis públics i la pressió fiscal que traslladem a la ciutadania”, va destacar Marina Escribano, de Mollet En Comú Podem.

Susana Calvo, del Partit Popular, va centrar el seu discurs a “millorar la gestió de la despesa pública”, i la portaveu de Junts per Catalunya, Carme Olària, va “posar en relleu el teixit comercial i empresarial de la ciutat, que es veurà greument afectat per les noves ordenances”.

LA PREGUNTA

Laporta ha de destituir Xavi?

En aquesta enquesta han votat 208 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't