L’Ajuntament de Mollet va aprovar en el ple de dilluns un increment de la taxa d’escombraries de la part que correspon a la recollida selectiva i al servei de deixalleries. Igual que els anys anteriors, s’aplica la pujada que ha aprovat el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental. Aquests serveis pugen 5,94 euros i 5,10 euros anuals, respectivament per a cada concepte.
D’altra banda, la tarifa ordinària municipal (transferència i tractament de les fraccions de resta i orgànica) que es paga al Consorci per ade Residus puja un 10,65%. En aquest cas, l’Ajuntament assumeix l’increment i, per tant, el cost es congela per la ciutadania.
Al 2025, també es mantindran les bonificacions relacionades amb l’ús de la deixalleria. Aquest 2024, han arribat a un total de 683 llars de la ciutat, han detallat fonts municipals.
Tampoc experimenten modificacions –per tant, no pugen– els preus públics de caràcter social. Això s’aplica a les escoles bressol, l’Escola Municipal de Música i Dansa, el programa esportiu per a la gent gran “Mou-te” i el Casal d’Estiu de Can Vila, tal com es va aprovar en el ple del mes d’abril passat.
El que sí que augmentarà serà la tarifa de l’aigua, en un 5%. És l’increment que ha estat aprovat des de l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATLL) per fer front als costos derivats de la situació de sequera. De la mateixa manera, es farà una actualització de l’impost de béns immobles (IBI), de l’impost sobre activitats econòmiques (IAE) i de gairebé tot el conjunt de taxes i preus públics, en el 3,2%, el valor de l’IPC d’enguany.
Els preus de la zona blava també queden congelats per al 2025 i es reduirà el preu de l’energia consumida en els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics de titularitat municipal: passa de 0,4 euros/kWh a 0,30 euros/kWh.
El regidor d’Economia, Raúl Broto, va explicar que “l’equip de govern ha tingut en compte tres valors en el disseny de les ordenances fiscals per al 2025. La contenció fiscal, proposant l’increment més ajustat possible especialment per a les famílies molletanes, comerços i PIME; la justícia social, és a dir, paga més qui més té, i el fiançament de l’escut social mantenint l’ampli ventall de bonificacions socials”. Broto va especificar que “aquestes ordenances estan marcades per necessitats de finançament obligades pel context econòmic, per assolir el cost efectiu dels serveis, així com per la voluntat del govern de millorar i crear nous serveis públics”.
La proposta va ser aprovada amb els vots del govern (PSC i En Comú Podem), l’abstenció de Junts i d’ERC-Esquerra Unida i Alternativa i els vots en contra del PP i de Vox.
{{ comment.text }}