Mor Antoni Pujol, alcalde de Sant Celoni entre 1983 i 1989 per CiU

Durant el seu mandat es van fer obres com el nou enllaç de Sant Celoni amb la carretera comarcal (1985) i la reordenació de les places del Comte del Montseny (1984)

El 9 Nou
17/12/2023
Sant Celoni

Ha mort Antoni Pujol Forn, que va ser alcalde de Sant Celoni del 1983 al 1989 per CiU. Pujol, que tenia 85 anys, era farmacèutic i analista de professió. Era fill d’una família dedicada a la farmàcia durant diverses generacions.

Va arribar a l’alcaldia el 1983 i va ostentar el càrrec fins al 30 de novembre de 1989. Pujol va renunciar al càrrec d’alcalde després de perdre la majoria al ple per la sortida d’un dels regidors del govern tripartit que liderava amb CiU, PP i Independents la Batllòria. L’oposició, liderada pel PSC, va presentar una moció de censura que es no va arribar a votar per la renúncia de Pujol.

En el ple d’elecció de nou alcalde, Joan Castaño, del PSC (havia estat la força més votada a les eleccions de 1987), va ser escollit per dirigir l’Ajuntament. Castaño va apostar per formar un govern d’unitat fins a les eleccions on CiU no hi va voler participar. Sí que hi eren els regidors d’Aliança Popular, ERC, Iniciativa per Catalunya i els Independents per la Batllòria). Antoni Pujol es va mantenir com a regidor a l’oposició fins al 1991, quan ja no va tornar a liderar la llista de CiU.

Durant el seu mandat es van fer obres com el nou enllaç de Sant Celoni amb la carretera comarcal (1985) i la reordenació de les places del Comte del Montseny (1984) i del Bestiar (1986). Es van inaugurar equipMnets com el el Museu de Geologia i Fons Mineralògic a can Ramis (1984), el parc de bombers actual (1986), la piscina municipal (1986), la nova escola pública Montnegre de la Batllòria (1987), la residència geriàtrica a l’Hospital Vell (1988) i el mercat municipal (1988), segons recull el Diccionari d’Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Oriental.

També al 1988 es va posar en marxa el Centre de Formació d’Adults Baix Montseny, es va comprar l’edifici de l’Ateneu i van iniciar-se les obres del pavelló poliesportiu (estrenat el 1989) i la rehabilitació de la Rectoria Vella.

El 1983, com a alcalde de Sant Celoni, va ser escollit president de la Mancomunitat d’Usuaris de la Tordera, i el 1984 era membre de la Junta de Residus. (JAL)

Fora de l’Ajuntament, Antoni Pujol va ser un dels promotors de l’Escola Ginebró (1969), actualment Avet Roig, una escola catalana, activa i globalitzadora. També en va arribar a ser el gerent.

LA PREGUNTA

Qui és el favorit a les eleccions als EUA?

En aquesta enquesta han votat 106 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't