Mor Josep Maria Coll, exalcalde i exregidor de Sant Celoni

Va ser diputat a la Dputació i, en dues legislatures, al Parlament de Catalunya. Militava a Unió Democràtica de Catalunya

El 9 Nou
14/12/2022
Sant Celoni

Josep Maria Coll Majó, alcalde de Sant Celoni entre els anys 1959 i 1966 i regidor per CiU entre 1979 i 1995 ha mort aquest dimarts als 96 anys. A banda, Coll va ser diputat provincial en dos mandats i diputat al Parlament de Catalunya entre 1988 i 1992.

Entre les seves gestions a l’Ajuntament, hi ha la promoció d’habitatges econòmics en un terreny comprat al Pla de Palau per acollir l’arribada de les persones que arribaven per treballar a la indústria. També va impulsar la construcció de l’edifici municipal del carrer Torras i Bages (1963), l’inici de la construcció de l’estació depuradora de la Batllòria (1965), la posada en marxa de l’Hospital Comarcal de Sant Celoni, la compra d’una parella de gegants i cinc capgrossos per les festes (1963) o la construcció del campanar de la capella de la Mare de Déu del Puig (1962).

Fora de l’Ajuntament, Coll va ser promotor d’Òmnium Cultural i col·laborador del Congrés de Cultura Catalana. Des de 1975 va ser militant d’UDC i president del consell local del partit entre 1979 i 1996.

En un comunicat, l’Ajuntament de Sant Celoni ha expressat el seu condol.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 103 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't