El nou govern de la Garriga prioritzarà les trobades veïnals

L’alcaldessa Meritxell Budó ha fet públic el decàleg d’accions dels cent primers dies de govern del nou executiu local

El 9 Nou
03/07/2023
La Garriga

El nou govern de la Garriga, format pels 8 regidors de Junts i els 2 regidors del PSC, es marquen com a prioritat reunir-se amb els veïns i veïnes dels diferents barris del municipi per conèixer les seves necessitats. “Aquesta escolta a la ciutadania per fer la diagnosi de les prioritats i mancances, és una acció novedosa que cap altre govern havia fet prèviament”, explica el portaveu del PSC, Àlex Valiente. Aquesta és una decisió que l’equip de govern ha fet pública aquest dijous en roda de premsa.

Tanmateix, dins del decàleg d’accions dels cent primers dies de govern que ha anunciat l’alcaldessa, Meritxell Budó, es troba la recuperació de la festa major amb activitats pensades per a tothom. L’alcaldessa explicava que les nits a l’Espai Doma passen a ser tres en comptes de dos, com prèviament estava previst.

Si hi ha una intervenció que el nou equip de govern té clara, és la de recuperar la sala de plens de l’ajuntament. Arrel de la pandèmia, durant els darrers anys, els plens s’han celebrat a l’espai de Can Luna.

El retorn a la sala de plens és una decisió que el grup d’ERC no comparteix per la manca d’espai de la sala i el fet que actualment aquest sigui un espai de feina per a les treballadores socials. Així ho va fer saber Meritxell Catalán, portaveu d’ERC, a la sessió extraordinària del Ple de l’Ajuntament que es va celebrar dimecres a la tarda a l’Auditori de l’Escola de Música de la Garriga. “Una Sala de Plens a l’ajuntament és necessària per dignificar la labor d’una corporació seriosa”, va respondre Budó.

També en aquest ple es van tractar temes tan importants com el nomenament de les tinences d’alcaldia o l’assignació dels sous de l’alcaldessa i els regidors, els quals es mantenen iguals als del mandat anterior. La Junta de Govern Local quedarà constituïda per quatre membres de l’equip de govern (Meritxell Budó, Albert Jiménez, Àlex Valiente i Montserrat Llobet) i un de l’oposició que es repartiran Francesc Boixader (de la CUP), Meritxell Catalán (d’ERC) i Jordi Pubill (de 100%) més o menys mesos al llarg dels quatre anys de candidatura segons la representació obtinguda a les eleccions municipals del passat 28 de maig.

A més, l’alcaldessa Budó va fer públiques les quatre àrees en les quals quedarà dividit l’Ajuntament: l’àrea d’Atenció a les persones (coordinada pel primer tinent d’alcalde Albert Jiménez), l’àrea de Desenvolupament i Promoció de la Ciutat (liderada pel segon tinent Àlex Valiente, del PSC), l’àrea de Serveis Generals (gestionada per Montserrat Llobet, la tercera tinent d’alcalde) i l’àrea de Transició Ecològica i Agenda 2030 (que dirigirà el quart tinent d’alcalde, Eduard Vilà).

En el ple, la CUP i ERC van expressar el seu desacord pel que fa al reduït nombre de comissions constituïdes que tinguin en compte a l’oposició: “No es pot ignorar el 47% de votants que representa l’oposició. Hi ha grans temes que requereixen diferents punts de vista per ser abordats i per aquesta raó la constitució d’altres comissions on es valori l’opinió de l’oposició és necessària”, va denunciar el portaveu de la CUP, Francesc Boixader. L’alcaldessa, com a resposta, va demanar paciència i confiança als membres de l’oposició tot assegurant que un cop feta la diagnosi de les necessitats garriguenques, es formarien aquestes comissions.

LA PREGUNTA

Quina creu que serà la força més votada a les eleccions al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 342 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't