Parets apuja un 50% la taxa de recollida de residus per al 2024

L’Ajuntament també augment el gravamen de l’IBI i això representarà una puja de 0,80 euros al mes per al tipus més habitual

El 9 Nou
25/10/2023
Parets del Vallès

El ple de Parets va aprovar dijous un increment del 50% de la taxa de recollida d’escombraries amb els vots del govern (PSC i Sumem Esquerres). Són 4 euros més al mes. En el cas dels habitatges, la quota passarà de 95,73 a 143,60 euros; i en els locals, de 81,17 a 121,75. Bars i cafeteries pugen de 163 euros a 180 euros.

L’alcalde Francesc Juzgado va dir que l’augment està motivat per la normativa estatal que obliga a “equilibrar” els ingressos i les despeses de la recollida de residus al 2025. Amb la pujada, els ingressos cobriran ja al 91% del cost.

A banda, es va aprovar un increment de 3,9 punts al gravamen de l’IBI. Segons Juzgado, en el 47% dels habitatges de Parets que tenen un valor cadastral inferior als 50.000 euros implicarà una pujada de 80 cèntims al mes. També s’aplica un increment de l’IAE i es reactiva al taxa de terrasses que no es pagava des del 2020 per la pandèmia.

Jordi Seguer, d’Ara Parets-ERC, va criticar l’augment de taxes i impostos, “que els partits del govern no portaven als seus programes”. “És un increment fora de mesura que no s’havia vist mai.” El grup va abandonar el ple per un retret del portaveu del PSC a Seguer.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 813 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't