El ple de Vallgorguina votarà dimecres la moció de censura contra el seu equip govern

La moció de censura va quedar registrada després que un dels dos regidors d’ERC, quedés apartat per diferències amb els companys de govern

El ple de Vallgorguina votarà dimecres a les 12 del migdia la moció de censura contra el govern de l’Alternativa-CUP i ERC. La iniciativa, promoguda per Junts i un exregidor d’ERC –ara no adscrit– tirarà previsiblement endavant amb els vots favorables de sis regidors i en contra dels cinc que resten, membres de l’equip de govern de l’alcaldessa Anna Herrero. Mercè Llistosella serà la nova batllessa.

La moció de censura va quedar registrada a finals de novembre després que un dels dos regidors d’ERC, Rubén Blanco, quedés apartat per diferències amb la resta de membres del govern. La iniciativa va caure com gerro d’aigua freda per a la CUP i ERC, que al juny van signar un pacte per desbancar Junts, guanyadora de les eleccions municipals.

Al llarg d’aquestes dues setmanes, el govern de Vallgorguina s’ha dedicat a denunciar la situació i ha mobilitzat desenes de veïns en contra de la moció. Per la CUP i ERC, aquesta moció no és per motius polítics i significa una resposta a l’afany de poder de Junts. En canvi, els postconvergents diuen que el govern “va fer fora de males maneres” Blanco i considera que s’ha de canviar el rumb del consistori actual, que va començar a treballar encara no fa ni sis mesos. La moció significarà interrompre el canvi polític que diuen haver impulsat la CUP i ERC després de 16 anys de governs de CiU i Junts.

La de Vallgorguina és la 14a moció de censura que es viurà al Vallès Oriental i el Moianès. La primera es va produir a Sant Fost l’any 1985 contra l’alcalde Antoni Font. Després vindrien les de Granollers i Llinars (1992), Figaró (1996), l’Ametlla (1997), la Roca (1997), Vallromanes (2004), la Garriga i les Franqueses (2008), Castellterçol i de nou Vallromanes (2012) i Sant Fost i Parets (2021).

LA PREGUNTA

Creu que la taxa d’alcoholèmia per poder conduir s’hauria de rebaixar?

En aquesta enquesta han votat 719 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't