El president del Parlament proposa Salvador Illa com a candidat a la presidència de la Generalitat

Josep Rull s’ha reunit aquest dimarts amb representants de totes les forces amb representació parlamentària. Proposa el ple d’investidura per dijous a les 10 del matí

El president del Parlament de Catalunya, Josep Rull, proposa Salvador Illa, líder del PSC i veí de la Roca, com a candidat a la investidura en el ple que haurà d’escollir el nou president de la Generalitat. La proposta arriba després de la ronda de trobades que Rull ha mantingut amb els representants dels diversos grups parlamentaris.

En aquestes entrevista, el president del Parlament ha constatat que Salvador Illa té els suports necessaris per ser escollit president de la Generalitat en primera ronda gràcies als suports que han confirmat els representants d’ERC, entre els quals hi havia el vallesà Josep Maria Jové; i dels Comuns. Els diputats de les tres formacions li asseguren 68 vots, just la majoria absoluta a la cambra catalana.

El president del Parlament també ha proposat que el Rull també ha proposat que el debat d’investidura se celebri el dijous, 8 d’agost, a les 10 del matí. A més, ha convocat una reunió de la Diputació Permanent per a aquest dimecres, a les 10 del matí. Aquest és un pas previ per poder celebrar el debat d’investidura. De fet, encara que Rull ha proposat que la sessió del ple sigui el dijous serà la Diputació Permanent qui ho acabarà validant.

Durant la seva breu compareixença Rull ha recordat que aquesta és la segona ronda de consultes que ha convocat com a president del Parlament. La primera va ser el 18 i 19 de juny, en què va constatar que cap representant d’un grup parlamentari tenia la intenció de presentar-se a la investidura. Tot i això, ha subratllat que dos grups -el PSC i Junts- li van demanar més temps per poder construir una majoria.

Rull ha explicat que, finalment, aquest cap de setmana Illa el va trucar per comunicar-li que ara ja comptava amb els vots suficients. Un cop fetes les reunions amb tots els grups parlamentaris el president del Parlament ha constatat que el PSC, ERC i els Comuns tenen intenció de votar a favor de la investidura d’Illa i, per tant, ha decidit proclamar-lo candidat.

Petició perquè la diputació permanent es reuneixi de manera “urgent i immediata”

Els grups parlamentaris del PSC, ERC i els Comuns han registrat una petició perquè la Diputació Permanent del Parlament es reuneixi “de manera urgent i immediata”. Com que ara mateix el Parlament es troba en període inhàbil fins el 15 d’agost, la reunió de la Diputació Permanent és un tràmit necessari per convocar el debat d’investidura de Salvador Illa.

Els tres grups han registrat la sol·licitud de manera conjunta. Aquest mateix dimarts el president del Parlament, Josep Rull, ha fet la ronda de contactes amb tots els grups parlamentaris per constatar si Illa té la majoria suficient per ser investit president de la Generalitat.

LA PREGUNTA

Què creu que passarà si torna Puigdemont?

En aquesta enquesta han votat 178 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't