PSC i Fem Montornès firmen l’acord per investir la socialista Eva Díaz

Socialistes i independents necessiten el suport del PP per poder assolir el govern superant la força més votada: En Comú Podem de José Antonio Montero

El PSC amb quatre regidors electes, i Fem Montornès, amb tres, firmen aquest dimarts oficialment el que han anomenat Acord pel Canvi pel qual seria investida alcaldessa la socialista Eva Díaz.

Malgrat l’acord, el pacte entre els dos grups sumaria set regidors, un nombre insuficient per desbancar l’actual alcalde en funcions, José Montero, de Montornès en Comú, que va guanyar les eleccions amb set regidors, i que, si no hi ha una majoria absoluta alternativa de nou regidors, mantindria l’alcaldia en ser el candidat de la força més votada.

Per aconseguir el seu objectiu, PSC i Fem Montornès haurien de comptar amb els vots dels dos regidors electes del PP, però, fins ara, el cap de llista d’aquest partit, Miguel Ángel Alvarado, es queixa que l’única oferta que ha rebut dels dos grups és que donin suport a la investidura de Díaz per propiciar un canvi a l’alcaldia, però sense oferir-li formar part del futur govern municipal.

La setmana passada, Alvarado deia que el seu grup va presentar una contraoferta consistent en la idea que els dos grups firmessin un compromís per escrit de tirar endavant alguna proposta del PP.

Alvarado explica que dijous al vespre es va fer una reunió del grup en què, per unanimitat, es va decidir no donar els vots sense res a canvi. Afegeix que dimecres al vespre es farà una nova reunió per valorar tots els escenaris i, fins llavors, no es prendrà una decisió.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 798 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't