El PSC recuperarà l’alcaldia de Sant Celoni amb el suport de la CUP

Eduard Vallhonesta, cap de llista del PSC, serà el nou alcalde gràcies als vots dels sis regidors socialistes i dels tres de la CUP

El 9 Nou
16/06/2023
Sant Celoni

El PSC recuperarà l’alcaldia de Sant Celoni gràcies al suport dels tres regidors de L’Alternativa, el nom de la candidatura de la CUP al municipi. Eduard Vallhonesta (PSC) serà el nou alcalde del municipi gràcies a un acord de govern. Els detalls es donaran a conèixer en les properes setmanes, expressa l’Alternativa-CUP en un comunicat d’aquest divendres.

Per l’Alternativa, l’acord “no és només un repartiment de càrrecs i una declaració d’intencions”. “Incorpora diversos compromisos i mesures concretes que serviran per fiscalitzar el seu compliment”, diuen. A més, defineix “quines seran les línies que seguirà el nou govern municipal”.

Des de la CUP, defensen l’opció de pactar amb el PSC, que va ser la segona força a les eleccions del 28 de maig que, a Sant Celoni, va guanyar Junts per Sant Celoni. “Els motius per haver optat pel PSC són de caràcter programàtic, organitzatiu i estratègic. Des de la humilitat però també des del convenciment, creiem que és la millor opció per fer avançar Sant Celoni i la Batllòria i per millorar les condicions de vida dels seus veïns”, detallen.

L’assemblea de L’Alternativa va decidir apostar pel PSC en una trobada que van fer dimarts. Entre dijous i aquest divendres, hi ha hagut més de 15 hores de reunions per perfeccionar el pacte.

Majoria independentista

La CUP admeten que el pacte amb el PSC pot tenir com a possible punt de litigi “el posicionament en relació a les llibertats nacionals”. Per això, aclareixen, que es farà prevaldre la majoria independentista del ple -amb Junts i ERC-, que “es mantindran els símbols que expressen la voluntat d’alliberament nacional dels Països Catalans” i que es farà un pla per “promoure l’ús social del català dins i fora de les aules”.

LA PREGUNTA

Creieu que el Barça de Hansi Flick pot fer una bona temporada amb la plantilla que té en aquests moments?

En aquesta enquesta han votat 504 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't