El PSC valora sortir del govern de les Franqueses

En el ple de dijous, la regidora Marta Reche del PSC va criticar que s’hagués editat una revista municipal repassant l’obra de govern. L’endemà l’alcalde li va retirar part de les competències

El PSC valora sortir del govern de les Franqueses del qual forma part juntament amb Junts. És la resposta dels socialistes a la decisió de l’alcalde Francesc Colomé de retirar les competències de les àrees de Feminisme i Igualtat a la regidora socialista Marta Reche a qui també ha obert un expedient d’informació reservada per un motiu que no s’ha detallat. Amb Reche, es manté com a quart tinent d’alcaldia amb les competències de Comunicació i Relacions Ciutadanes.

El PSC estudia sortir del govern municipal. “Estem patint una persecució política”, diuen. Ho atribueixen al fet que Reche discrepés i critiqués en el ple d’aquest dijous la publicació editada per l’Ajuntament on es fa un repàs de l’obra de govern. Els socialistes van assegurar que no sabien que es feia aquesta publicació i que no hi van participar.

El PSC de les Franqueses defensa que cal preservar la presumpció d’innocència i per això valoren adoptar “totes les accions legals contra les persones que atemptin contra la honradesa i honestedat dels nostres regidors”.. “Ens prenem molt seriosament qualsevol acusació o insinuació que pugui posar en dubte la integritat dels nostres regidors, qualsevol acusació ha de ser contrastada i verificada”, expliquen en un comunicat

El PSC lamenta que no s’apliqui a Reche el mateix criteri que es va fer servir per a la regidora Montserrat Vila arran de l’expedient d’informació reservada que se li va obrir quan es va denunciar que havia demanat a la Policia Local que no patrullés a l’entorn dels Gorcs on es feia una festa en un moment que hi havia limitada la lliure mobilitat de matinada per l’impacte de la pandèmia. Aleshores, recorden Vila no va ser suspesa de les seves atribucions.

Segona crisi de govern del mandat

Aquesta és la segona crisi de govern del pacte entre Junts i el PSC a les Franqueses d’aquest mandat. El setembre de 2020, els socialistes van sortir del govern acusant a Junts voler imposar la seva forma de fer. Junts, per la seva banda, deia que els socialistes no havien volgut compartir el projecte del Pla d’Actuació Municipal. El juliol de 2021, però, van presentar un nou acord de govern.

LA PREGUNTA

Laporta ha de destituir Xavi?

En aquesta enquesta han votat 514 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't