Salvador Illa, 133è president de la Generalitat

Nascut l’any 1966, Salvador Illa va començar la seva carrera política com a regidor del PSC a la Roca l’any 1987

El 9 Nou
08/08/2024
La Roca del Vallès

El Parlament de Catalunya ha investit Salvador Illa com a president de la Generalitat. Serà el 133è un cop hagi promès o jurat el càrrec en un acte al Palau de la Generalitat que s’ha de celebrar properament.

Nascut l’any 1966, Salvador Illa va començar la seva carrera política com a regidor del PSC a la Roca l’any 1987 i va arribar a l’alcaldia l’any 1995 arran de la mort sobtada de Romà Planas. Va ser alcalde durant 10 anys.

L’any 2005 va ser nomenat director d’Infraestructures del Departament de Justícia. Entre el 2009 i el 2010 va passar per l’empresa privada i de 2010 a 2011 va ser director de l’Àrea de Gestió Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona. Després va ser coordinador del Grup Municipal del PSC al mateix ajuntament.

L’any 2016, Miquel Iceta el va cridar al seu costat per fer-se càrrec de la secretaria d’Organització del PSC, un partit que vivia moments complicats. A finals de l’any 2019 va tenir un paper rellevant en les converses entre ERC i el PSOE per fer possible la investidura de Pedro Sánchez. De fet, va formar part de l’equip negociador dels socialistes juntament amb Adriana Lastra i José Luis Ábalos.

La projecció que li va donar la seva participació en aquestes negociacions el va portar a ser nomenat ministre de Sanitat a principis de l’any 2020, poques setmanes abans de l’esclat de la pandèmia, càrrec que va ocupar fins a principis del 2021 per ser el candidat del PSC a les eleccions al Parlament que va guanyar. Al desembre del mateix any va ser elegit primer secretari del PSC

LA PREGUNTA

Està d’acord que Brussel·les plantegi camps fora de la Unió Europea per deportar migrants?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't