Sanció de 600 euros a un dels participants en l’acte sobiranista del Mundial d’Handbol femení

Se li aplica l’anomenada llei mordassa per desobediència a agents
de l’autoritat per no haver-se identificat davant dels Mossos

El Grup de Coordinació Independentista de Granollers ha denunciat aquesta setmana que un dels participants en l’acte davant del pavelló olímpic del 17 de desembre, durant el Mundial d’Hadbol femení, ha rebut una sanció de 600 euros del Departament d’Interior per una infracció a la llei 4/2015, coneguda com la llei mordassa, per desobediència als agents de l’autoritat.

En concret, se’l multa per no haver volgut identificar-se davant dels Mossos. En una nota informativa, el grup nega, però, que això fos així. Si bé és cert que en un primer moment s’hi va negar argumentant que no estava fent cap fet delictiu, ja que només repartia fulls de mà a la part exterior del pavelló, finalment sí que va lliurar el DNI, “com es pot demostrar gràcies a la foto que té la persona interessada on es veu el moment del lliurament del carnet”.

En la mateixa nota, el grup independentista explica que l’acte “pretenia donar visibilitat al conflicte polític entre Catalunya i el Regne d’Espanya” i que “s’emmarca dintre del dret a la llibertat d’expressió, dret recollit justament en els articles 20 i 21 de la que sembla intocable Constitució Espanyola”.

Afegeix que tant la multa com el concepte adduït “responen únicament i exclusiva a l’interès que té l’Estat espanyol a reprimir el moviment independentista, interès al qual s’hi han afegit, malauradament, agents del cos de Mossos d’Esquadra”. “Facin el que facin els repressors, no ens faran espanyols”, conclou.

LA PREGUNTA

Quina creu que serà la força més votada a les eleccions al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 261 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't