Sant Celoni es proposa ampliar el parc d’habitatge assequible

El darrer ple ha aprovat el document que estarà vigent fins l’any 2027

Han passat dos anys des que Sant Celoni va engegar el procés per elaborar un nou Pla Local d’Habitatge (2022-2027). A l’últim ple, el darrer dijous de setembre, es va aprovar el document que servirà per planificar les accions en matèria d’habitatge, amb la previsió d’ampliar el parc d’habitatge amb 147 habitatges assequibles. L’últim pla, vigent entre els anys 2012 i 2017, havia quedat desfasat.

Des de l’Ajuntament, la regidora d’Afers Socials i Habitatge, Magalí Miracle, apunta que el consistori vol arribar a aquest objectiu a través de diferents fórmules. “Pot ser a través del parc privat –que faci habitatge assequible–, a través del cohabitatge, que altres administracions facin habitatge protegit o que l’Ajuntament tiri endavant alguna promoció per algun col·lectiu específic”, explica Magalí Miracle en declaracions a EL 9 NOU.

La regidora, com ja va repetir en el ple, diu que es tracta d’un pla “viu” i que s’anirà adequant a les necessitats de cada moment. A falta de definir accions futures, l’Ajuntament està en procés d’habilitar nous habitatges socials als pisos superiors de l’edifici de la Policia Local, al carrer Santa Fe. “Estem pendents de decidir a quin col·lectiu anirà dirigit”, assegura Miracle.

A tot això, el nou Pla Local d’Habitatge posa sobre la taula un conjunt de 35 actuacions en diferents camps: des de l’arranjament d’habitatges, passant per la promoció de noves formes d’accés a habitatge assequible, la gestió del patrimoni municipal del sòl per promoure altres modalitats d’habitatge –com ara el cooperaatiu– o impulsar sectors pendents de desenvolupament urbanístic.

En aquest sentit, el Pla Local d’Habitatge quedarà pendent del que determini el nou Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM), en què l’Ajuntament ja treballa. A tot això, el pla preveu que es creï una comissió de seguiment d’aquest que valori el conjunt d’accions que es facin en el seu marc.

Tal com determina el mateix pla –que ha elaborat una empresa externa–, a Sant Celoni hi ha una “evident dificultat” per accedir a l’habitatge fruit de la manca d’oferta de lloguer, i també per la baixa producció d’obra nova. El pla, igualment, detecta que el preu mitjà del lloguer a Sant Celoni és de 700 euros i comptabilitza en 345 les sol·licituds per accedir a lloguer social des del 2010. De la mateixa manera, l’Ajuntament també es troba en procés de creuar dades per determinar quants pisos buits hi hauria ara mateix al municipi.

Malgrat l’aprovació del Pla Local d’Habitatge per 14 vots a favor –del govern de Junts i ERC, a més del vot del PSC–, el pla va rebre la negativa de la CUP, que demanava concretar plans d’acció i coordinar-se més amb les entitats que defensen el dret a l’habitatge. El regidor Gerard Carot, del grup de la CUP, va lamentar que no es proposin mecanismes per afrontar l’assetjament immobiliari o d’expropiació a través del just preu de marcat. Una vegada aprovat el pla, ara s’obre el període d’esmenes.

LA PREGUNTA

Laporta ha de destituir Xavi?

En aquesta enquesta han votat 255 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't