Sant Pere modifica el POUM per guanyar una zona verda

El canvi del POUM afecta la zona delimitada pel carrer Comtes de Barcelona, avinguda Sant Nonet i plaça Montseny

L’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor ha aprovat una modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) en la zona delimitada pel carrer Comtes de Barcelona, avinguda Sant Nonet i plaça Montseny, amb l’objectiu de guanyar una zona verda al centre del poble. Els terrenys del carrer Comtes de Barcelona, propietat de l’Ajuntament amb una superfície de 465,77 metres quadrats, tenen una doble qualificació: sistema verd públic (216,48 metres quadrats) i zona edificable (249,29 metres quadrats).

Malgrat la doble qualificació urbanística, tot el terreny està destinat a espai lliure públic des de fa molt de temps. Segons el consistori, “convé dur a terme aquesta modificació del planejament general per consolidar aquesta situació existent de facto, per tal que la zona verda d’ús públic que actualment configura un espai polivalent pugui perdurar en el temps”.

L’Ajuntament també vol que tots els terrenys municipals tinguin una qualificació urbanística d’acord amb la funció i l’ús a què es dediquen.

Al solar del costat, corresponent als números 14 de l’avinguda Sant Nonet i 10 de la plaça Montseny, hi ha un edifici d’habitatges. L’Ajuntament va adquirir un dels locals de la planta baixa per ubicar-hi el CAP. El límit dels dos àmbits està definit per un envà pluvial. Per reconvertir el local en CAP, l’Ajuntament va haver d’obrir unes finestres en aquest envà pluvial. Per poder-ho fer va signar un conveni amb els propietaris dels habitatges.

La modificació del POUM aprovada té com a objectius mantenir tot l’espai com a zona verda i sense edificar, convertir la mitgera de l’immoble en una façana amb front a un espai públic tot obrint la porta a noves obertures per millorar les condicions d’il·luminació i ventilació de l’edifici; facilitar l’accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques de l’immoble del número 14 de l’avinguda Sant Nonet, i qualificar com a sistema de verd públic el terreny que ara és edificable.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

En aquesta enquesta han votat 60 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't