Santa Eulàlia reformarà la zona del Rieral durant aquest mandat

És una de les 134 actuacions que preveu el Pla d’Actuació Municipal (PAM) que el govern municipal va presentar al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica

L’Ajuntament de Santa Eulàlia reformarà durant el present mandat el tram de la carretera BV-1435 situat entre els carrers Josep Irla i Lluís Companys, a la zona del Rieral, per fer-lo més amable, potenciar-hi els espais verds i dinamitzar-hi l’activitat comercial. És una de les 134 actuacions que preveu el Pla d’Actuació Municipal (PAM) que el govern municipal va presentar al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica, i vol donar continuïtat a la reforma de la plaça Onze de Setembre que es va dur a terme durant el passat mandat.

“La plaça la vam refer per donar més espai als vianants i animar-hi l’activitat comercial. El que fem amb aquesta segona actuació és completar un projecte que vol potenciar tot l’eix comercial de la carretera de Barcelona, que és on es concentren bona part dels comerços del poble. És una zona molt concorreguda, i era necessari fer-la més amable i accessible per als vianants”, apunta el regidor coordinador del Govern, Jordi Carreras, en declaracions a EL 9 NOU.

A hores d’ara, el tram de la carretera on es farà l’actuació té places d’aparcament en un dels laterals. El projecte preveu suprimir-les i convertir-les en zona de vianants. “Guanyarem més espai per passejar i per fer-hi noves plantacions d’arbrat que potenciaran el verd i donaran ombra a la zona. Tot plegat aportarà un contrast de natura amb l’entorn de la carretera, per on continuaran passant cotxes”, avança el regidor.

D’altra banda, el fet de guanyar espai al trànsit rodat també permetrà ampliar la zona de terrasses dels bars de la zona. “Actualment hi ha tres bars en aquest tram de la carretera, dos dels quals tenen terrassa. Un cop s’hagi dut a terme la reforma, aquests dos bars podran guanyar més metres quadrats de terrassa. I el que ara no en té podrà instal·lar-ne si vol perquè disposarà d’espai per fer-ho. Tot plegat afavorirà l’activitat comercial a la zona”, afegeix Carreras.

Segons el regidor, les obres de reforma costaran uns 800.000 euros que l’Ajuntament compta finançar en part amb una subvenció de la Diputació. “La demanarem durant els propers mesos, i per pagar la resta demanarem un préstec”, apunta. Un cop resolt el finançament, es licitaran les obres, que si tot va bé començaran entre finals de 2024 i principis de 2025. “És un projecte que tenim molt avançat perquè ja vam encetar el mandat sabent que l’havíem de tirar endavant.”

Un altre punt destacat del PAM és la redacció d’un projecte de remodelació de la plaça de l’Ajuntament que es farà mitjançant un procés participatiu. “Actualment tenim molts locals comercials buits en aquesta plaça, per als quals costa trobar sortida. D’altra banda, aquesta mateixa plaça és un dels principals escenaris de la festa major, però aquest ús és molt puntual i només es dona un cop l’any. Tenim clar que cal actuar-hi, i volem que siguin els mateixos veïns els que decideixin com s’ha de fer aquesta actuació.

La idea és fer el procés participatiu durant el 2026, i a partir d’aquí definir un projecte que ja s’executaria durant el proper mandat”, explica el regidor.

D’altra banda, el consistori també preveu impulsar una comunitat energètica local al municipi. “Ja hem instal·lat plaques fotovoltaiques a tots els edificis municipals on en podíem instal·lar, i creiem que aquest ha de ser el proper pas. Hem començat a parlar amb diferents comunitats energètiques perquè ens assessorin a l’hora de triar quin és el model de comunitat energètica local que més li escau a Santa Eulàlia. Un cop definit quin ha de ser el model, la tirarem endavant”, afirma Carreras.

LA PREGUNTA

Qui guanyarà l’Eurocopa de futbol?

En aquesta enquesta han votat 280 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't