El partit Tercera Edad en Acción farà llistes a Granollers i Canovelles per les municipals

A Granollers, la cap de llista serà Antonia Oliveras, una auxiliar de geriatria que ha treballat en residències i ara ho fa a domicili

Tercera Edad en Acción, un partit d’àmbit estatal nascut l’any 2018 i centrat en els drets de les persones grans, ha anunciat que presentarà llistes a Granollers i Canovelles. A Granollers, la cap de llista serà Antonia Oliveras, una auxiliar de geriatria que ha treballat en residències i ara ho fa a domicili. “No m’agrada treballar en residències, no m’agrada el que hi veig”, explica.

Oiliveras diu que mai s’havia plantejat entrar en política però que la seva experiència laboral i personal, amb el que van viure els seus pares, la va animar a fer el pas. “Estic molt sensible amb aquests temes i vull lluitar per totes aquestes persones. Persones amb discapacitats, amb malalties invisibles, gent gran…” L’objectiu del grup és “aconseguir tenir una regidoria per poder treballar des de dintre i crear una borsa de treball de persones que vulguin treballar a domicili.

“La residència hauria de ser l’últim recurs. La Generalitat hauria d’adaptar les llars i caldria que hi hagués persones preparades per tenir cura de la gent gran al seu domicili.” També incideix en la supressió de les barreres arquitectòniques a la ciutat i que les residències “donin un servei digne i que les persones que hi treballin ho facin amb amor i tendresa”.

El partit, que té previst fer la presentació formal de la candidatura el 15 d’abril, diu que una de les propostes serà destinar la casa de Can Ramoneda com a espai d’activitats per a la gen gran. El president local és Francisco Rodríguez.

Un altre dels membres del partit, Paco Sánchez, de les Franqueses, que va començar en política a les files PSC i, després, en partits d’àmbit local, és el secretari d’Organització del partit a Catalunya. Ha treballat en l’administració local, com l’Ajuntament de Santa Eulàlia, i ara està jubilat. “Ens considerem més un moviment social que un partit polític. Tenim estructura de partit, sí, però amb un ADN molt marcat, que és el de la tercera edat.”

A Canovelles, el candidat de les eleccions municipals serà Rafael Alcalde del Río i, segons Sánchez, també preveuen fer candidatures a Esparreguera (el Baix Llobregat), Lleida i, possiblement, a Barcelona.

LA PREGUNTA

Està a favor de l’eutanàsia?

En aquesta enquesta han votat 272 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't