Unes 150 persones es concentren a Granollers en contra del quart cinturó

Ha aplegat persones procedents de diversos municipis del Vallès Oriental


27/01/2023
Granollers

Unes 150 persones s’han concentrat aquest divendres al vespre a la Porxada, a Granollers, per mostrar el seu rebuig al projecte del quart cinturó. La protesta ha estat convocada en resposta a la votació del ple del Parlament d’aquest dijous on ERC ha donat suport a la moció del PSC per tirar endavant la ronda Nord de Sabadell i Terrassa justificant-lo per la necessitat de tancar un acord per al pressupost de la Generalitat d’aquest any.

La concentració ha estat promoguda per diverses entitats socials i polítiques de Granollers i poblacions de l’entorn. Hi van participat representants de partits com la CUP i els Comuns però no s’hi han vist càrrecs locals o comarcals d’ERC. Tampoc de les altres formacions que van donar suport a la moció del PSC com Junts o Ciutadans. Entre els manifestants hi havia persones procedents de diverses poblacions de la comarca com pobles de les Franqueses com Marata, Santa Eulàlia, Cardedeu o Llinars, entre d’altres.

Alguns dels participants
Alguns dels participants / Griselda Escrigas

Els convocants han llegit un manifest, molt crític amb la posició d’ERC. “De cop i volta, ERC ha canviat de parer i ara s’ha convençut que afegir una carretera ben grossa i llampant a la llarga col·lecció de carreteres vallesanes és el que més ens convé a les gents de la nostra comarca”, deien i recordaven que els republicants “han estat anys” donant suport a la Campanya contra el quart cinturó. Ara, però, “ERC està disposada a acceptar el xantatge del PSC per uns pressupostos i per mantenir-se al poder”. Del PSC, deien, “ja no n’esperàvem res”, afegien.

Un grup de persones de Marata amb una de les pancartes històriques de les mobilitzacions contra el quart cinturó
Un grup de persones de Marata amb una de les pancartes històriques de les mobilitzacions contra el quart cinturó / Ferran Polo

El text també recordava que “el canvi climàtic no es reverteix amb un país ple de carreteres” i reclamava inversions per a la millora del transport públic a la comarca i per promoure l’ús de la bicicleta. També cridava a mantenir un Vallès amb “zones de conreu i pagesia”.

La posició d’ERC al Vallès Oriental

En un comunicat, ERC del Vallès Oriental expressa un posicionament al que va fer aquest dijous ERC al Parlament. Reiteren la necessitat d’uns pressupostos perquè “el país passa per moments molt greus” i asseguren que diuen “ben clar que el quart cinturó no és el model d’ERC”. Defensen “un model de desenvolupament i mobilitat sostenibles, respectuosos amb el benestar i la salut per damunt de qualsevol interès”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 69 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't