L’únic regidor de Ciutadans al Vallès Oriental és a Lliçà de Vall

José Luís Muñoz assegura que l’ha beneficiat que no ha tingut competència del PP o de Valents però també destaca la tasca feta aquests anys

A partir del 17 de juny, Ciutadans tindrà un únic regidor a tot ell Vallès Oriental. Serà José Luis Muñoz, a l’Ajuntament de Lliçà de Vall. Ja ha estat regidor aquest mandat i en les eleccions del 28-M va aconseguir mantenir la representació del partit taronja.

Una situació que no s’ha donat a cap altra municipi de la comarca. Muñoz admet que no tenir competència de partits com el PP, Vox o Valents –cap dels tres es presentava a Lliçà de Vall– li ha jugat a favor, a diferència del que ha passat en altres pobles. Ells van treballar per aprofitar-ho: “Vam intentar anar a buscar el vot de gent que sabem que voten al PP perquè ens donés suport a nosaltres. No volíem que es quedessin a casa.”

Però també entén que s’ha valorat la tasca que han fet a l’Ajuntament aquests darrers quatre anys i el fet d’haver estat una persona present a les activitats del poble. “Som força coneguts. No només jo. També la meva dona, que anava de número 4 [Ester Díaz], i els números 2 i 3 [Mónica Busqui i Fernando Rojano]”, valora Múñoz. A més, assegura que durant aquest darrer mandat “sempre” ha estat “molt al costat de la gent gran del poble”. “A la política municipal es valora més la gent que tens davant que no pas les sigles dels partits”, defensa.

Els membres de Ciutadans a Lliçà de Vall han intentat treure rendiment dels acords que van negociar amb el govern en minoria d’ERC i Fem Lliçà arran de la pandèmia. Per exemple, la reducció de l’IBI o de la taxa d’escombraries. “Encara no s’han apujat”, recorda. També l’increment de les bonificacions de la plusvàlua o els pactes per tirar endavant la reforma d’un espai municipal per construir-hi un nou casal d’avis.

El regidor de Ciutadans admet a EL 9 NOU que no era gens optimista de cara a les opcions de mantenir la representació al ple. “Comptava que no en trauríem cap.” “La meva dona, però, era més positiva i deia que un o dos els podíem tenir”, afegeix. Al final, van sumar 265 vots, el 8,7% del total, i van ser la quarta força municipal, davant de Fem Lliçà-En Comú Podem, que també ha sumat un regidor, i la CUP, que ha quedat fora del ple.

Aquests sufragis es van traduir en un regidor al ple, un menys dels que han tingut aquest mandat que ara acaba. La nit electoral Muñoz va rebre un missatge de felicitació de Carlos Carrizosa, màxim responsable de Ciutadans a Catalunya. També de molts dels seus companys de partit a la comarca que no van aconseguir representació. Ho lamenta. “Hi ha regidors de Ciutadans que han estat fent una molt bona feina aquests anys i és una llàstima que no s’hagi valorat”, diu Muñoz, que posa exemples com els de les Franqueses, Granollers o Parets.

José Luis Muñoz és crític amb la decisió del seu partit de no presentar-se a les eleccions generals del proper 23 de juliol. “Crec que ens hauríem de presentar i, si cal, morir amb les botes posades. No podem deixar 200.000, 300.000 o 400.000 persones orfes, sense un partit que els representi. Si no lluites, no aconsegueixes res”, defensa el cap de llista de Lliçà de Vall. “La gent no ha oblidat el que vam fer per Catalunya l’any 2017”, assegura convençut el regidor.

LA PREGUNTA

Què creu que passarà si torna Puigdemont?

En aquesta enquesta han votat 323 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't