Vallgorguina implantarà el porta a porta el 2023

Se suma a l’associació de municipis per la recollida selectiva

El ple de l’Ajuntament de Vallgorguina va decidir aquest dimecres –i per unanimitat– adherir-se a l’Associació de Municipis Catalans per a la Recollida Selectiva. És una de les passes definitives cap al nou porta a porta, que el consistori té previst engegar el 2023.

El procés d’adhesió a aquesta entitat, que consisteix en un petit pagament anual, facilitarà la compra de contenidors, bujols i bosses. “D’aquesta manera, ens estalviarem els costos inicials de licitar el material, perquè l’associació ho farà per nosaltres”, explica l’alcalde de Vallgorguina, Joan Mora.

A hores d’ara, a més d’aquesta iniciativa, l’Ajuntament està fent treball de camp per decidir com s’implementarà la recollida selectiva als diversos espais del municipi. “La dificultat és saber com es farà la recollida amb el camió als carrers sense sortida i si, per exemple, es plantejaran espais on es podran deixar els cubells. Encara s’està plantejant”, explica l’alcalde.

Una vegada el consistori hagi estudiat la situació de cada cas i es determinin els horaris de la recollida selectiva, es faran trobades amb els veïns per explicar-los com funcionarà el porta a porta. L’alcalde preveu que això es pugui fer a principis de l’any vinent.

Fa dos anys que Vallgorguina va començar a fer passes per implamentar la recollida selectiva. Malgrat que l’actual equip de govern no ho portava al programa de les passades eleccions, aviat van fer un cop de cap i van decidir començar a fer-ne els tràmits.

L’alcalde, Joan Mora, argumenta que tirar endavant la recollida selectiva al municipi és necessari per reduir els percentatges per material reciclat. “Principalment, fem el porta a porta perquè no arribem als percentatges que se’ns reclamen. Ara estem a prop del 40%, però estem estancats i no en pugem. La recollida de vidre i plàstic va bé; però l’orgànica i el rebuig, no.”

LA PREGUNTA

El Barça eliminarà el PSG a la Champions?

En aquesta enquesta han votat 297 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't