Protocol de col·laboració entre Granollers i el Col·legi d’Advocats per l’atenció a persones en risc de desnonament

S’asseguren els mecanismes perquè els jutjats rebin els informes de vulnerabilitat que fan els serveis socials abans d’executar qualsevol desnonament


09/02/2022
Granollers

L’Ajuntament de Granollers i el Col·legi d’Advocats de Granollers han signat aquest dimecres un protocol de col·laboració entre les dues institucions per millorar l’atenció jurídica a les persones que estan en situació de pèrdua de l’habitatge on viuen per un procés de desnonament judicial. L’alcalde Josep Mayoral i el degà del Col·legi d’Advocats, Joan Martínez, han signat el conveni en un acte a la sala de plens.

El protocol estableix vies d’intercanvi d’informació entre les dues institucions per detectar situacions de risc de pèrdua d’habitatge. Coordina la redacció dels informes de vulnerabilitat que han de fer els serveis socials i el seu traspàs als jutjats per assegurar que aquests tindran coneixement de la situació de les famílies afectades per un possible desnonament. Per exemple, per saber si estan pendents de l’assignació d’un pis de la mesa d’emergència o si ja el tenen assignat però encara no hi han pogut accedir perquè no se’ls han lliurat les claus.

Les dues institucions han destacat la importància d’aquest acord que arriba pocs dies abans que expiri la pròrroga vigent del decret llei de l’Estat que va aturar els processos de desnonaments durant tota la pandèmia provocada per la covid. Tant l’Ajuntament com els advocats han alertat d’un increment dels llançaments a partir de l’1 de març si no es fa una nova pròrroga de la paralització que es va fer lligada a la situació d’emergència sanitària.

El protocol també ha de facilitar la tramitació de la justícia gratuïta per aquelles persones o famílies que compleixin els requisits per acollir-s’hi i articula mecanismes per superar l’escletxa digital.

L’alcalde Mayoral ha agraït al Col·legi d’Advocats la seva feina per posar recursos i serveis en benefici de la ciutadania atenent a les necessitats que la població pot tenir en cada moment.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 499 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't