“Quan parlem d’hospitalització, no acostumem a pensar en nens i adolescents”

Una estudiant de Batxillerat de les Franqueses fa recerca sobre els infants i joves als hospitals

Conscienciar el conjunt de la població sobre les causes i les conseqüències de l’hospitalització infantil, i recaptar 2.000 euros per destinar-los a un dels centres de referència d’aquest àmbit a Catalunya, l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Eren dos dels objectius de la granollerina Estel Massip, estudiant de segon de Batxillerat de l’institut El Til·ler de les Franqueses, quan al mes de febrer passat va començar un treball de recerca al voltant d’aquesta temàtica, que té previst entregar la setmana vinent.

“Sempre que parlem d’hospitalització, ens venen al cap imatges de persones grans. Mai solem pensar en els nens i els adolescents, i això fa que l’hospitalització infantil encara es trobi força invisibilitzada socialment. Tampoc hi ajuda el fet que els infants siguin més fràgils que els adults, en el sentit que els costa més expressar allò que senten, o fins i tot preguntar-se ells mateixos què els està passant quan no es troben bé”, explica Massip.

“Cal tenir en compte que el 25% de la població ha estat o serà hospitalitzada com a mínim un cop abans d’assolir la majoria d’edat”, afegeix Massip, que durant més de mig any s’ha dedicat a recollir dades i entrevistar testimonis que van dels propis professionals de Sant Joan de Déu, a persones que havien estat hospitalitzades durant la seva infància o la seva adolescència.

“La causa principal de l’hospitalització infantil és la pneumònia, seguida dels trastorns alimentaris. Això contradiu la creença popular que la causa més freqüent és el càncer.”

Quant a les conseqüències, van de la por de la pròpia malaltia a l’estrès o l’ansietat, passant per l’estigma que poden generar determinades patologies. “Les conseqüències poden ser de moltes tipologies diferents, tant per als propis infants com per als seus familiars, a qui també cal donar suport.” Massip també creu que fan falta més voluntaris per donar un cop de mà en aquest àmbit.

El treball es complementa amb la campanya de recaptació de fons que Massip ha dut a terme mitjançant diverses accions a les xarxes socials i a l’espai públic. A hores d’ara porta recollits més de 1.200 euros, i té la intenció de mantenir oberta la campanya de forma indefinida un cop hagi assolit el seu objectiu. De moment, està donant a conèixer el seu projecte a través del compte d’Instagram @help1child, on també es poden fer donacions.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 856 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't