Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre persones d’un mateix clan familiar acusats de 27 robatoris de bombones de gas freó -que es fa servir per al funcionament de neveres, congeladors o aparells d’aire condicionat i altres usos industrials- en empreses de diversos municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
Al Vallès Oriental, se’ls relaciona amb robatoris en empreses de l’Ametlla, Parets, Mollet i Montmeló, segons han informat fonts de la policia catalana aquest dimarts al matí. Els arrestats són tres homes i una dona. Tenen entre 20 i 42 anys i són veïns de Cornellà de Llobregat, Palau solità i Plegamans i Sabadell.
El gas freó es fa servir per recarregar aparells de refrigeració domèstics però també industrials. Uns 60 quilos d’aquest gas costen uns 7.000 euros al mercat legal
En total, els Mossos imputen als quatre detinguts 26 delictes de furt i un delicte de robatori amb violència i intimidació perquè. en un dels fets, van ser sorpresos per un operari de l’empresa afectada i van fer servir la violència i van envestir al treballador en la seva fugida. També estan acusats de pertinença a grup criminal. Els detinguts acumulaven 50 antecedents policials per fets similars.
Quatre detinguts d'un clan familiar per 27 robatoris a empreses de l'àrea metropolitana BCN. Robaven bombones de gas freó https://t.co/HuMPmFjaFp pic.twitter.com/z2b6RBSEN8
— Mossos (@mossos) April 17, 2018
La investigació va arrencar al setembre i va culminar els dies 4 i 5 d’abril amb les detencions dels quatre acusats i els escorcolls als seus habitatges. Amb tot, la recerca policial es manté oberta i no es descarten noves detencions.
Un producte car i noció per al medi ambient
El gas freó té usos industrials i domèstics i s’emmagatzema amb bombones que han d’estar amb unes condicions concretes per garantir la seva seguretat. Té un elevat preu -es poden pagar uns 7.000 euros per 60 quilos de gas al mercat legal- i per això té molta sortida al mercat il·lícit. Segons els Mososs, es tracta d’un producte “nociu pel medi ambient, especialment per la capa d’ozó”. La normativa europea preveu la seva progressiva retirada del mercat per tal de substituir-lo per d’altres de menor impacte ambiental.
{{ comment.text }}