Qui són els vallesans de l’any 2020?

Lluís Vilalta i Jordi Franquesa, directors de la competició, han guanyat en representació de tot el col·lectiu

El 9 Nou
22/10/2021
Sant Feliu de Codines

Un grup d’atletes aficionats van acordar que la memòria d’una companya d’entrenaments i curses que va morir a causa d’un càncer mereixia un compromís solidari.

L’homenatge a l’amiga i la solidaritat van prendre forma amb l’oncodines, una prova de fons per equips amb sortida a Sant Feliu i recorregut pel Vallès, amb el qual es van recaptar diners per a la recerca oncològica i neurològica. Jordi Franquesa i Lluís Vilalta, com a directors de la prova, representen un ampli col·lectiu de 30 persones en l’organització, prop de 300 voluntaris i més de 500 participants del centenar d’equips de la cursa.

La pandèmia va suposar un entrebanc per a la iniciativa, però en cap cas va ser un impediment perquè la solidaritat es convertís en el millor homenatge possible a Glòria Atarés. “Personalment, vaig poder complir el deute de fer un homenatge a la Glòria. És el que em va fer seguir fins al final”, assenyala Lluís Vilalta. “Vam aconseguir fer l’homenatge a la Glòria, i també vam veure que tothom té la seva Glòria. Molts dels corredors van participar per un amic o per un familiar que havien perdut pel càncer. És un tema que ens ha tocat a tots”, diu, per la seva banda, Jordi Franquesa.

Un grup a l’arribada de l’OnCodines / Julián Vázquez

La primera edició de l’oncodines Trail va ser també una mostra de perseverança dels organitzadors. S’havia de celebrar el març de 2020 i, amb tota la logística a punt, es va haver d’ajornar per la declaració de l’estat d’alarma. Aquell primer ajornament no va desanimar el grup organitzador, i tampoc el segon, el novembre de l’any passat. “Ens va reconnectar amb la il·lusió veure que, tot i els ajornaments, gairebé no hi va haver baixes dels equips inscrits”, recorda Franquesa.

La cursa solidària, que va acabar recaptant més de 105.000 euros de les inscripcions dels equips, tenia com a principal destinatària dels fons recollits la fundació Oncovallès, dedicada a l’acompanyament en les necessitats dels malalts de càncer i els seus familiars. “Com a vallesans, volíem donar suport a una entitat vallesana; no ens coneixíem, però va ser un amor a primera vista”, recorda Vilalta.

Sobre l’experiència de l’organització, Vilalta destaca que el contacte directe per convidar equips va ser determinant. “Vam fer molts actes, i estic convençut que només amb inscripcions per internet no hauríem arribat als cent equips que vam tenir.”

Franquesa també extreu de l’experiència la cohesió d’equip que s’ha aconseguit en el grup organitzador. “Era complex i ha funcionat molt bé”, admet.“Estem disposats a repetir-ho. Com una història emotiva, perquè ho fem per la Glòria, però també perquè s’estan generant diners per a una organització del Vallès”, diu Franquesa. La data de la segona edició de l’oncodines serà aquesta primavera.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 493 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't