Quin era el camí del Falgar?

La instal·lació d’una porta al camí de la finca de Can Morera, a Llerona, genera polèmica a les Franqueses des de fa mesos.

El 9 Nou
10/01/2014

Alguns veïns van presentar una queixa a l’Ajuntament perquè entenen que la porta barra el pas a un camí públic que històricament s’havia fet servir per anar al sector del Falgar. Els amos de la finca ho neguen i asseguren que el camí en qüestió només dóna accés a casa seva. El Grup Municipal de Convergència per les Franqueses (CpF) ha estat el més bel·ligerant en aquest afer i ha demanat amb insistència que el govern municipal de l’alcalde Francesc Colomé obligui els propietaris a deixar el camí lliure.

La polèmica va sortir per darrera vegada en el ple municipal del 28 de novembre i arran d’això el nou secretari municipal, Josep Maria Amorós, i l’arquitecta municipal, Cristina Fuentes, van participar a la sessió del Consell de Poble de Llerona del dia 2 de desembre per explicar la situació jurídica del camí i la porta. El secretari va explicar que, segons documents del registre de la propietat i un plànol del cadastre de l’any 1957, el camí de Can Morera, a partir de la via del tren és un camí privat ja que apareix dibuixat amb una línia discontínua i els camins públics estan marcats amb una doble línia contínua. Abans de la via del tren, però el camí és públic. Altres documents trets de l’escriptura de propietat de la finca, demostren que limita amb la via del tren, és a dir, que els terrenys adjacents són de titularitat privada i, d’altra banda, que arran de la segregació que ha patit la propietat, hi ha una servitud de pas per accedir a altres parcel·les. Això no vol dir, però, segons l’informe del secretari, que aquest sigui el camí històric que conduïa al Falgar tal com reclamaven alguns veïns. Aquest camí està situat uns quants metres més al sud –vegeu gràfic adjunt–. Amb tot, Amorós va explicar que la situació actual de la porta d’entrada a la finca no s’ajusta a la normativa urbanística vigent ja que no hauria d’estar a més de 30 metres d’una edificació. Per això s’ha enviat un requeriment al propietari per tal que la retiri un mínim de quinze metres del lloc on és ara.

CpF ha insistit en les seves crítiques i acusa el govern municipal (CiU, PSC, PP i UPLF) d’haver dilatat massa l’actuació municipal. “Sembla que hi hagi interessos que no s’han explicat perquè la porta continuï on és ara”, diu en un comunicat.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't