Roba sostenible feta a Granollers

Meritxell Menchero ha obert una botiga-taller al carrer Benet Morató al centre de Granollers on ven les peces que dissenya i fa tallers de costura

El 9 Nou
09/11/2020
Granollers

Tot i ser dissenyadora gràfica de formació, la moda fa molt temps que interessava a Meritxell Menchero Camps, de Granollers. “Vaig començar a estudiar patronatge de més a més.” I va començar a dissenyar peces. “Sobretot, fins ara, ho feia per mi o per les amigues que veien el què portava, els agradava i em demanaven alguna cosa.”

D’aquesta manera, va veure que les seves creacions “agradaven als altres” i li va començar a barrinar la idea de provar sort en aquest àmbit professional. Ara, s’ha llançat a la piscina amb l’obertura de Grisfluor, una botiga-taller, situada entre els carrers Marià Sans i Benet Morató, on hi havia l’antiga sastreria Canal, al centre de Granollers.

El confinament l’ha ajudat a tirar endavant. “Estàs més a casa i tens més temps per dedicar-hi.” En 15 dies, va fer una petita col·lecció de roba infantil que va vendre en poc temps a través de contactes de Whatsapp. “Em va encendre la xispa.” A l’octubre, va estar a la Llotja del disseny amb una altra col·lecció amb una seixantena de peces.

Per fer el pas, va ser clau trobar el local. “Era molt important que la gent veiés que el que jo venc és el que jo faig. Anava mirant locals però pensava que seria impossible fins que vaig trobar aquest i em va encantar”, comenta Menchero, que destaca el suport que ha tingut de la seva família. També el fet que “era una sastreria”. “És com si haguéssim fet un traspàs generacional sense ser família.”

Grisfluor obre a les tardes, de 3 a 8 perquè Menchero ho compagina amb la seva feina de dissenyadora gràfica a Vibranding. A la botiga-taller, hi crea els dissenys, elabora els patrons i talla la roba. Fa petites col·leccions que tenen la sostenibilitat com a guia i amb la marca Olandwear, que pren el nom d’una illa de Suècia. Compra roba de “restes d’estocs”. “Amb això faig les col·leccions però són molt petites perquè depèn de la quantitat de roba de cada tipus que tinc que no és molta”, explica.

També aposta per vendre a “preus assequibles”. “Són col·leccions de 10, 12 o 15 peces” que presenta amb tres talles però que pot adaptar a una talla especial si algú li ho demana. Per a la confecció utilitza “teixits suaus i agradables” amb roba de punt. El gris és un dels colors base que fa servir que combina amb colors més vius, sovint fluor. I d’aquí el nom de la botiga-taller. “Té molt a veure amb mi. Un treball antic que transformo en una cosa actual. Crec que s’hi veu la passió que hi poso.” Ara ja pensa en una col·lecció pensada per les festes de Nadal.

A banda de vendre-hi la roba de la seva marca, Menchero organitza tallers monogràfics, per exemple, per aprendre a fer una faldilla, una bossa o una mascareta. En té de programats els dimecres, dijous, divendres i dissabte al matí. “Ve molta gent que no ha cosit mai. Hi ha interès perquè hi ha una moda de fer-se la roba.” També n’ha fet de costumització. “Per transformar la roba que ja tenim. També és una manera de ser més sostenibles amb la roba.”

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't