Rutex, de Vilamajor, innova amb teixits avançats per a mascaretes transparents

L’empresa intensifica la producció d’aquest tipus de mascaretes després de produir-ne de cotó durant mesos

L’empresa Rutex, que impulsa l’empresari de Sant Antoni de Vilamajor Josep Ruano, ha reorientat una part important de la producció cap als teixits i les mascaretes de cotó. L’empresa, amb fàbrica a Castellar del Vallès, ha innovat amb la introducció de teixits avançats per a les mascaretes que ja va començar a produir des del principi de la pandèmia.

Ara, el gruix de l’activitat d’aquesta divisió es focalitza en un dels productes amb més capacitat de diferenciació, com són les mascaretes transparents.
El mercat dels teixits va paralitzar-se en els primers mesos de la pandèmia i, com altres empreses, Rutex va comprometre’s amb el proveïment d’un producte, les mascaretes, que s’intuïa com a essencial en el combat contra el virus i que era gairebé inaccessible amb la producció interior a tot l’Estat. “Ja n’estàvem fabricant des del febrer”, explica Ruano. Des de llavors, calcula que n’han fabricat un milió.

Des del primer moment, l’empresa va treballar per certificar que les mascaretes s’ajustaven a les normatives, i per això es van posar a examen en laboratoris per obtenir l’acreditació corresponent. És el mateix camí que han seguit les mascaretes translúcides que, com la resta, comercialitza amb la marca Gold Label.

“Tenim treballada la patent per acreditar la gran respirabilitat de les mascaretes i la incorporació de les nanopartícules bactericides i antivíriques”, explica Ruano. El teixit és hidròfug, de manera que protegeix contra les gotes de saliva, que es considera un dels principals factors de contagi del coronavirus. Un dels aspectes diferenciadors és l’alta respirabilitat. A més d’aquestes característiques, les mascaretes fetes amb aquest teixit es poden rentar fins a 30 vegades.

“Considerem que aquestes mascaretes tenen molta aplicació per a professionals, com dependents de botigues, logopedes i, un nínxol molt important en escoles, per a professors i alumnes. També per a col·lectius de sords”, assenyala Ruano. “Pensem que és un article que ens diferencia i, de fet, és en el que ens estem centrant actualment”, diu.

El propietari de l’empresa remarca que, tot i no ser un equip de protecció individual, el producte està certificat com a mascareta higiènica. “Podem acreditar que és una mascareta segura”, insisteix. Com altres fabricants de mascaretes, l’empresa ha fet diverses donacions i accions solidàries, com la que ha mantingut amb l’entitat Oncovallès.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 113 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't