Salut inicia el cribratge intensiu a Canovelles i a tres barris de Granollers

La prova PCR es fa amb un frotis nasal. Hi treballa un equip de persones extern al CAP de Canovelles per no interferir en la feina diària de l’Àrea Bàsica de Salut


01/12/2020
Granollers

El Departament de Salut en col·laboració amb els ajuntaments de Granollers i Canovelles, l’Institut Català de la Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica ha posat en marxa aquest dimarts a les 9 del matí el cribratge massiu al municipi de Canovelles i a tres barris de Granollers: Congost, Can Gili i Terra Alta.

La població diana del cribratge són unes 20.000 persones que viuen a l’Àrea Bàsica de Salut Granollers Oest, que inclou tot Canovelles i aquests tres barris de Granollers. Per fer-se la prova cal tenir 16 anys o més (no 14 com es va dir inicialment divendres).

La prova PCR consisteix en un frotis nasal, que és menys molest. Ho fa personal extern del CAP de l’ABS d’aquest manera no s’afecta l’activitat assistencial del centre. Hi ha un equip desplaçat al Centre Cultural de Can Palot, l’equipament municipal que Canovelles ha cedit per fer les proves fins dissabte. Hi ha sis professionals frotistes, entre sis i vuit administratius a més de personal de suport, agents cívics i persones fent la gestió de les cues.

S’han establert torns per zones del territori per evitar l’acumulació de persones a les instal·lacions de Can Palots.

Detectar asimptomàtics

L’objectiu és la detecció de persones asimptomàtiques per facilitar el trencament de les cadenes de contagi. Amb tot, Joan Parellada, director executiu del Sector Sanitari del Vallès Oriental, ha recordat que “ser negatiu avui no vol que puguis ser positiu d’aquí a quatre dies”. Per això, ha insistit, cal mantenir sempre les normes i recomanacions encara que sigui difícil en aquestes dates”.

L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha fet una crida a la població dels barris de la ciutat on es fa el cribratge intensiu perquè vagin a fer-se la prova: “Hem abaixat la corba però es tracta d’anar a buscar els positius asimptomàtics”, ha dit Mayoral que ha afegit que es tracta d’una “feina essencial”. I “la única manera de fer-ho és així, amb cribratges massius”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 443 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't