El Departament de Salut de la Generalitat preveu que el nou edifici de l’Hospital de Granollers estigui enllestit i a punt per entrar en servei a principis de l’estiu vinent.
És la previsió que ha fet aquesta setmana, en què han començat les obres de construcció al sector on hi havia fins ara l’aparcament lliure del centre sanitari.
Les obres les fa la unió temporal d’empreses formada per Acsa, Sogesa i Bosch i Pascual i els equips d’arquitectura Sulkin Marchissio, SCP i Llongueras Clotet Arquitectes, SLP i l’enginyeria Proisotec, SL.
La previsió és que l’obra duri uns set mesos i mig, als quals caldrà afegir-ne dos i mig més per a l’equipament i la posada en funcionament. Si es compleix, doncs, hauran de passar 10 mesos abans que l’edifici estigui a punt per entrar en servei.
El Departament de Salut hi invertirà 35 milions d’euros, dels quals 29,2 en l’obra i 6 en l’equipament. Se situarà al costat de l’edifici, on actualment hi ha el Servei d’Urgències, i s’estendrà fins als aparcaments municipals gratuïts en uns terrenys que ha cedit l’Ajuntament.
Durant la segona quinzena del mes d’agost s’ha traslladat l’aparcament públic gratuït de l’Ajuntament i també s’han modificat els accessos de l’aparcament públic de pagament de l’Hospital i aquesta setmana s’han iniciat les obres, que consisteixen en els moviments de terres, desviament de les xarxes existents, la contenció de terres i la fonamentació.
Els usuaris del centre poden estacionar ja als nous aparcaments, també gratuïts, que l’Ajuntament ha habilitat a l’entorn del carrer Manuel Cornellá, prop del centre geriàtric Adolfo Montañà.
La construcció s’emmarca en el projecte d’ampliació i modernització de l’hospital per afrontar la pandèmia i la postpandèmia de la Covid-19. Disposarà de 9.000 metres quadrats assistencials i uns 6.000 d’espais de serveis generals, com instal·lacions i logística.
En la primera fase de l’obra s’edificarà el nou Servei d’Urgències, que ocuparà tota la planta baixa, de 4.000 metres quadrats i que comptarà amb 90 punts d’atenció, i una planta de 2.000 metres on s’ubicaran les àrees de crítics, semicrítics i hospitalització convencional, fins a una capacitat de 40 llits, dels quals vuit es consolidarien com a llits de crítics estructurals, amb la qual cosa es passaria dels 20 actuals a 28.
Els 3.000 metres quadrats restants es reserven per a l’ampliació quirúrgica en una segona fase. A més, un cop tancat el pla funcional, es determinarà l’ampliació de la resta d’àrees.
{{ comment.text }}