Sant Feliu debat sobre la compra de l’edifici del Casal Codinenc

L’edifici del Casal Codinenc, al centre de Sant Feliu, acull el Museu del Rellotge i altres entitats

El Casal Codinenc, una de les principals entitats culturals de Sant Feliu de Codines, corre el risc de desaparèixer en els propers anys. La solució per evitar-ho, segons fonts de la pròpia entitat, passa per la compra de l’edifici i els terrenys, propietat del bisbat de Vic per part de l’Ajuntament de Sant Feliu, una opció que, malgrat que està agafant força, és complexa per diversos motius. D’una banda, l’entitat per si sola no pot assumir-ne la compra, i el consistori a hores d’ara, tampoc, informa Roger Rams.

En els darrers mesos, la junta del Casal Codinenc ha mantingut diverses reunions tant amb l’equip de govern, com amb la resta de partits que formen part del consistori per trobar-hi una solució. Encara no s’ha pres cap decisió, però segons apunten des del casal, la voluntat política hi és.

A dia d’avui, l’edifici del Casal Codinenc, ubicat entre els carrers Mossèn Josep Rossell i Doctor Antoni Reig, acull tres entitats: la companyia de teatre Deixalles 81, el Museu del Rellotge de Catalunya, i l’entitat gastronòmica Poca Gana.

Una de les propostes que hi ha damunt la taula en cas de compra per part de l’administració, és que l’equipament agrupi més entitats, sobretot aquelles més petites, o de nova creació que no puguin sobreviure per elles mateixes. D’aquesta manera, l’edifici esdevindria un hotel d’entitats. De fet, aquesta i altres propostes es van presentar en una trobada oberta a la ciutadania, que va servir també per copsar l’interès que desperta aquest projecte.

El secretari del Casal Codinenc, Josep Canet, apunta que el moment actual és complex, però alhora és favorable perquè es produeixi un punt d’inflexió, ja que hi ha diversos factors que poden desencallar la situació del Casal. D’una banda, que el bisbat de Vic està disposat a vendre’l, i de l’altra, que l’equip de govern municipal i totes les formacions polítiques presents al consistori tenen la voluntat d’apostar-hi. A més a més, les entitats culturals tenen un projecte per a l’equipament. I segons apunta un estudi recent fet per la Diputació de Barcelona, el Casal és l’únic auditori que té Sant Feliu, i la principal alternativa per descongestionar el Centre Cívic, que segons el mateix l’informe es troba actualment col·lapsat.

L’edifici del Casal Codinenc es va començar a construir l’any 1975, ja pensat com un lloc on poder fer-hi activitats culturals, i a dia d’avui encara no s’ha acabat. De fet, un dels principals impediments a l’hora de comprar-lo, i que passi a mans públiques, és que no compleix la normativa d’espais públics per les mancances estructurals i d’accessibilitat que té.

Si parlem de xifres, tot i que el bisbat de Vic no ha posat encara un preu final a l’edifici i al terreny que aquest ocupa, sí que ha traslladat la voluntat de no especular amb el preu. Segons explica Canet, el preu de compra és el de menys, ja que un cop adquirit s’haurà d’acabar i condicionar, unes accions que estimen que poden pujar fins al milió d’euros. Per tot plegat un dels primers passos a fer si finalment es materialitza la compra serà buscar ajut econòmic en administracions supramunicipals com ara la Diputació o la Generalitat. Un dels objectius a l’hora de buscar el consens polític entre els partits és el fet que, encara que hi hagi canvis al consistori, l’aposta pel Casal es mantingui.

LA PREGUNTA

La conducta de Puigdemont, com diu el conseller d’Interior, va ser “impròpia”?

En aquesta enquesta han votat 1378 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't