L’Ajuntament de Sant Fost activarà a principis de l’any vinent un pla de control i de gestió ètic de porcs senglars. Aquesta decisió es pren arran de la preocupació existent al poble pel creixement exponencial del senglar a les zones urbanes i periurbanes.
El pla, que durarà tot l’any, amb previsions de renovar-lo després, inclou, amb col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l’administració de vacunes immunocontraceptives en una quantitat propera al centenar de femelles d’entre vuit mesos i dos anys, que és l’etapa més fèrtil.
Ja fa anys que des de la UAB s’està treballant en aquest pla, que ja ha estat actiu en municipis propers a la universitat com Sant Cugat. De fet, una tècnica de medi ambient de Sant Fost ja va assistir a una conferència telemàtica per acostar-se més al pla. Albert Bastida, regidor de Medi Ambient, assegura que l’estimació que fan és d’una reducció de fins a 35 exemplars de l’espècie.
Els senglars esterilitzats seran portats per la UAB a un dels seus centres d’estudi, on s’analitzarà les reaccions a la vacuna i la seva evolució, entre altres coses. No obstant això, les femelles hi estaran uns mesos, un any com a màxim, i després seran posades en llibertat en alguna zona boscosa.
{{ comment.text }}