S’atura l’activitat d’àrids Can Cararac de Caldes

Una inspecció de la Policia Local confirma l’aturada de l’activitat després que un jutge desestimés les mesures cautelars que demanava l’empresa per continuar l’activitat

Les activitats de l’empresa GDP Recycling Process, de Caldes a la zona extractiva de Can Cararac, de Caldes s’ha aturat després que un jutge desestimés les mesures cautelars que havia demanat la companyia per poder continuar treballant.

L’Ajuntament de Caldes ha informat aquest matí que una inspecció de la Policia Local ha confirmat que l’activitat ha estat aturada i que l’empresa titular està respectant l’ordre municipal de cessament i la resolució judicial.

En la mateixa nota informativa, l’Ajuntament de Caldes indica que continuarà fent controls de l’estat de l’activitat fins la seva legalització.

L’Ajuntament considera que l’empresa no té llicència per treballar tot i que l’activitat seria legalitzable si l’empresa fes els tràmits pertinents, és a dir, que presentés un pla especial.

L’activitat extractiva i d’abocament de residus a Can Cararac va començar a finals dels anys 90. L’any 1998, l’Ajuntament, encapçalat per l’alcaldessa Montserrat Domènech va deixar fora de l’ordenació les activitats extractives per abocaments irregulars. Tot i aquest context, l’empresa sempre ha disposat del permís de la Direcció General de Mines de la Generalitat des del 1997.

L’any 2004, en una revisió del pla urbanístic del municipi, es van prohibir les activitats extractives, però les empreses del sector van recórrer i el jutge els va donar la raó. Dins del pla es va haver de contemplar una secció en què s’autoritzaven aquestes activitats.

Cinc anys més tard, l’Ajuntament va aprovar una normativa urbanística per obligar a passar per una autorització expressa a través d’un permís d’obra que han d’obtenir amb la presentació d’un pla especial, un tràmit que l’empresa de Can Cararac hauria iniciat, però no completat.

Entre els anys 2013 i 2016, l’Ajuntament va obrir diversos expedients sancionadors a l’empresa per fer abocaments impropis. I el novembre del 2018, l’Ajuntament emetia un decret que ordenava el seu tancament. Des de llavors, el consistori ha interposat tres expedients sancionadors amb dues multes coercitives de 3.000 euros que l’empresa ha pagat.

L’Ajuntament també va precintar l’activitat en quatre ocasions i hi va posar blocs de formigó per impedir l’accés, però l’empresa, fins ara, havia trencat els precintés i argumentava que estava a l’espera de la decisió sobre les mesures cautelars que ara el jutge ha desestimat.

LA PREGUNTA

Està d’acord que el salari mínim pugi 50 euros més al mes?

En aquesta enquesta han votat 214 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't