“Si ets al camp, ni s’espanten”

Josep Artigas conrea els camps que envolten la Torre de Malla, a Parets, dins de l’espai natural de Gallecs. Hi planta cereals, horta (patates, cols, tomàquets, enciams i calçots) i llegums (cigrons i mongetes).


El 9 Nou
19/08/2016

En els darrers temps, ha vist com els problemes provocats pels ocells han augmentat. “Sempre n’hi ha hagut però ara han anat a més”.

En el seu cas, l’afecten especialment els tudons. Sobretot té els problemes entre els mesos d’abril i octubre, quan els ocells s’acosten els camps perquè els és més fàcil trobar aliment. A l’hivern, no hi ha tants problemes perquè “tot està més verd”. “Tu pots estar al camp i vénen igualment”, explica. En el cas dels enciams, els tudons fan malbé les fulles de fora. També piquen els tomàquets buscant aigua. Amb el cigró, “fan molt mal en pocs dies”. A més, els danys són generalitzats perquè piquen a tots els fruits.

Fa un parell de setmanes, els caçadors van actuar a l’entorn de la Torre de Malla. Segons Artigas, s’ha notat i ja no es veuen tants tudons. “S’hi coneix”. Ell havia provat altres sistemes com la instal·lació de banderoles o d’un mecanisme que va fent sorolls de forma periòdica per espantar coloms i tudons però aquests s’hi acaben acostumant.

Aquest pagès també pateix els danys provocats per la presència de conills. En aquest cas, ha hagut de posar tanques als horts, on hi planta les cols o les mongeteres per evitar que hi entrin aquests animals.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 112 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't