Sis persones han perdut la vida en accidents de trànsit a les carreteres del Vallès Oriental durant el primer semestre d’aquest any. És una xifra pitjor que la del mateix període de l’any passat quan, segons les dades facilitades pel Servei Català de Trànsit a EL 9 NOU, es van registrar quatre morts.
L’augment és del 50%, un repunt que va en consonància amb la situació que s’ha produït al conjunt de Catalunya, amb un increment del 42% del nombre de morts en aquest període. Tot plegat ha portat el conseller d’Interior, Miquel Buch, a assegurar que el país es troba en una situació “d’emergència viària”. El conseller ha recordat que les distraccions, la velocitat excessiva, l’alcohol i les drogues estan darrere de molts d’aquests sinistres.
Aquests sis morts són el pitjor registre almenys des del 2010. A banda, el nombre d’accidents mortals també puja respecte del primer semestre de 2017: de tres a quatre. Les xifres referents a víctimes mortals d’enguany també són pitjors que les que hi havia l’any 2010, quan es van registrar quatre morts en vies interurbanes al Vallès Oriental. I, sobretot, empitjoren respecte del primer semestre de 2016, quan només dues persones van perdre la vida a les carreteres de la comarca.
La xifra de xocs mortals no varia tant perquè en els primers sis mesos dels anys 2010 i 2016 tots els accidents van tenir una única víctima mortal. Això no va passar ni l’any passat (4 morts en tres accidents) ni aquest 2018 (sis morts en quatre accidents).
Tres de les víctimes han mort en sinistres en terme de la Roca: un atropellament a la C-60 i un xoc frontal entre una moto i un camió a la carretera de Santa Agnès. En una pista forestal de Vallgorguina hi va haver una sortida de via en una pista forestal amb dues persones mortes. L’altre accident va ser a Granollers, a l’entrada des de la C-17 pel Coll de la Manya: un motorista va morir en impactar contra les tanques laterals.
Des del gener, tres de les sis persones mortes al Vallès Oriental en mort en accidents al terme municipal de la Roca
En canvi, sí que experimenten una evolució positiva les dades de ferits greus, que baixen. Durant els sis primers mesos de l’any, 24 persones han patit lesions greus en sinistres a la xarxa viària interurbana de la comarca. És un 41% menys que en el mateix període de l’any passat. La dada actual també és més bona que la del 2010 –34 ferits greus–, però pitjor que la del 2016 (17).
Segons Trànsit, l’evolució al Vallès Oriental “no suposa un increment alarmant comparativament amb les xifres totals de Catalunya”. Tot i això, dels 103 trams de carretera de la xarxa viària que sumen 2.167 quilòmetres on se centrarà el pla de contenció, n’hi ha diversos de l’AP-7 i la C-17 al Vallès Oriental. L’acció dels Mossos de trànsit i de l’SCT se centrarà en controls de velocitat, drogues i alcoholèmia. També es mantindran les accions de control en els desplaçaments lligats a l’oci perquè molts dels xocs greus són el cap de setmana.
{{ comment.text }}