El ple de l’Ametlla d’aquest dilluns va aprovar per unanimitat la resolució del contracte amb l’empresa que va construir i gestionar el complex esportiu municipal de Can Camp, que està tancat des de l’1 de desembre de l’any passat. El consistori pagarà 551.000 euros per liquidar la concessió i “tornar a tenir les claus” de l’equipament esportiu, destacava el regidor d’Esports, Marc Palau, en el plenari.
L’import es calcula a partir del valor de la concessió (871.394 euros) i de la liquidació pendent per part de l’Ajuntament del període de tancament de la covid (35.816 euros). S’hi resten les liquidacions dels exercicis 2020, 2021 i 2022 i la despesa que caldrà fer per rehabilitar l’espai.
Junts i ERC, a l’oposició, van donar suport a la proposta del govern d’Ametlla’t, que està en minoria. En el mateix ple, es va aprovar la tramitació d’un crèdit extraordinari amb la Diputació per valor de poc més de 819.000 euros. Permetrà finançar la resolució del contracte amb l’administrador concursal que gestiona la dissolució de l’empresa Instal·lacions de Lleure Esportiu Illa i dels 269.000 euros que l’Ajuntament invertirà per fer reformes a les instal·lacions de manera immediata.
Pep Moret, portaveu d’ERC, va agrair la valentia al govern per “no pagar més del que s’ha de pagar”. Per Dolors Ferrer, portaveu de Junts, la concessió és “un llast que anem arrossegant”. “Però el complex esportiu municipal és un actiu que tenim al municipi i no l’hem de deixar perdre. El pas que fem és imprescindible per poder reobrir.”
La licitació del contracte per a la construcció i gestió del CEM es va fer l’any 2008. Tres anys després, es va posar en marxa l’equipament. L’any 2016, l’empresa va fer concurs de creditors. Aleshores, el ple de l’Ajuntament ja va aprovar resoldre el contracte però no es va acabar materialitzant. Finalment, l’any passat, després de la crisi provocada per la covid i l’augment de preus de subministraments, la societat va fer fallida i l’equipament va tancar.
L’Ajuntament hi ha invertit gairebé 5,6 milions: 1,5 milions de la subvenció per fer les obres, 400.000 euros per a la construcció del vial d’accés i 250.000 euros anuals en concepte de la subvenció anivelladora. “Malgrat aquestes aportacions, Illa Activa ha fet fallida amb el mateix deute amb el banc que tenia quan va contractar el préstec”, uns 2,5 milions, va recordar el regidor d’Esports.
Després de mostrar diverses imatges del complex, Palau va admetre que “les instal·lacions no estan en bon estat”. “No podem obrir tal com estan ara.” Per això, es farà aquesta inversió per “posar-les al dia”. Junts va demanar explicacions perquè s’havia dit que es faria un manteniment de l’espai per evitar que es degradés durant el temps que estigués tancat. El govern negocia quedar-se la maquinària de gimnàs amb una oferta a la baixa per crear un gimnàs per als club esportius en un espai del camp de futbol.
Procés per reobrir
Amb les claus a la mà, el govern inicia els passos per reobrir la instal·lació. Es marquen fer-ho durant el primer semestre de 2024. Primer de tot, es vol definir el model de gestió amb els grups de l’oposició. “De la gestió, en podem començar a parlar demà mateix amb la concessió resolta”, deia Palau.
{{ comment.text }}