Granollers posa en marxa un pla de salut mental

No només servirà per actuar a la ciutat, sinó que també ho farà a la comarca

El ple de l’Ajuntament de Granollers ha aprovat per unanimitat de tots els grups la posada en marxa del Pla de Salut Mental de Granollers 2024-2030. Aquest pla ha de servir per atendre les necessitats de la població i erradicar l’estigma envers la salut mental.

En la seva intervenció, el regidor de Salut Pública i Consum, Francesc Arolas, va explicar que es tracta “d’un pla d’acció, no d’un pla estratègic. És un pla amb accions concretes perquè les competències i la gran majoria de recursos i serveis relacions amb la salut mental a nivell autonòmic les tenim als ajuntaments”.

L’elaboració del pla va començar el 2022 amb la creació d’un grup motor amb diferents agents de l’Ajuntament, el Catsalut, entitats, associacions i la Federació Salut Mental Catalunya. El grup motor va fer sessions grupals participatives que aplegaven un centenar de persones per fer una diagnosi de les necessitats presents i futures en qüestió de salut mental i benestar emocional.

El Pla de Salut Mental dibuixa cinc línies estratègiques, cadascuna de les quals amb un objectiu general i objectius operatius, com són la promoció del benestar emocional a través de la xarxa comunitària, la lluita contra l’estigma, l’activisme en primera persona, el suport a les famílies i la coordinació i integració municipal.

El Pla serà present als espais de governança a través de la referent de salut mental i benestar de l’Ajuntament, que en farà un seguiment diari i la secretaria tècnica; una comissió tècnica amb els agents del grup motor, una comissió política amb els grups municipals, i els plenaris de taula de salut mental.

Tot i que el Pla ha estat aprovat per tots els grups municipals, l’oposició va assegurar: “Estarem atents al seu desenvolupament”, en paraules de José Maria Moya del PP; i a la “seva execució perquè no quedi en un calaix”, comentava Laura Sabatés de Junts. “L’ajuntament no té la capacitat econòmica per assumir-ho”, afegia Cristina Tarrés, de Vox, que reclamava recursos de la Generalitat i l’Estat. Per la seva banda, Mònica Ribell de Primàries deia: “El 2021 nosaltres ja vam fer una proposta a la qual els socialistes van votar en contra”. Núria Maynou, d’ERC va dir: “El pla també ha de fixar-se en la prevenció, no només en els qui ho pateixen directament. Tots som susceptibles.”

LA PREGUNTA

Cal prendre mesures preventives davant fenomens com la DANA?

En aquesta enquesta han votat 113 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't