Granollers posa en marxa un pla de salut mental

No només servirà per actuar a la ciutat, sinó que també ho farà a la comarca

El ple de l’Ajuntament de Granollers ha aprovat per unanimitat de tots els grups la posada en marxa del Pla de Salut Mental de Granollers 2024-2030. Aquest pla ha de servir per atendre les necessitats de la població i erradicar l’estigma envers la salut mental.

En la seva intervenció, el regidor de Salut Pública i Consum, Francesc Arolas, va explicar que es tracta “d’un pla d’acció, no d’un pla estratègic. És un pla amb accions concretes perquè les competències i la gran majoria de recursos i serveis relacions amb la salut mental a nivell autonòmic les tenim als ajuntaments”.

L’elaboració del pla va començar el 2022 amb la creació d’un grup motor amb diferents agents de l’Ajuntament, el Catsalut, entitats, associacions i la Federació Salut Mental Catalunya. El grup motor va fer sessions grupals participatives que aplegaven un centenar de persones per fer una diagnosi de les necessitats presents i futures en qüestió de salut mental i benestar emocional.

El Pla de Salut Mental dibuixa cinc línies estratègiques, cadascuna de les quals amb un objectiu general i objectius operatius, com són la promoció del benestar emocional a través de la xarxa comunitària, la lluita contra l’estigma, l’activisme en primera persona, el suport a les famílies i la coordinació i integració municipal.

El Pla serà present als espais de governança a través de la referent de salut mental i benestar de l’Ajuntament, que en farà un seguiment diari i la secretaria tècnica; una comissió tècnica amb els agents del grup motor, una comissió política amb els grups municipals, i els plenaris de taula de salut mental.

Tot i que el Pla ha estat aprovat per tots els grups municipals, l’oposició va assegurar: “Estarem atents al seu desenvolupament”, en paraules de José Maria Moya del PP; i a la “seva execució perquè no quedi en un calaix”, comentava Laura Sabatés de Junts. “L’ajuntament no té la capacitat econòmica per assumir-ho”, afegia Cristina Tarrés, de Vox, que reclamava recursos de la Generalitat i l’Estat. Per la seva banda, Mònica Ribell de Primàries deia: “El 2021 nosaltres ja vam fer una proposta a la qual els socialistes van votar en contra”. Núria Maynou, d’ERC va dir: “El pla també ha de fixar-se en la prevenció, no només en els qui ho pateixen directament. Tots som susceptibles.”

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't