Caduca la declaració d’impacte ambiental de la variant de Sant Feliu i caldrà repetir els tràmits fets

Per l’Adenc i per altres entitats, la caducitat de l’expedient implica una nova oportunitat per definir el projecte i reduir-ne l’impacte

La declaració d’impacte ambiental que es va fer per tirar endavant el projecte de la variant de la C-59 a l’altura de Sant Feliu de Codines ha caducat. Això implica que el Departament de Territori i Sostenibilitat haurà de repetir la tramitació engegada fins ara perquè els passos que s’havien fet han perdut validesa. Entre aquests, l’estudi informatiu, l’estudi d’impacte ambiental i tot el procés de redacció del projecte constructiu que estava pendent d’enllestir-se.

Ho han detallat des de l’ADENC i altres entitats ecologistes de la zona (Codines Verdes i El Fanal Grup Ecologista del Moianès SOS la Rierada) en un comunicat de premsa aquest mateix dilluns. Expliquen que el desembre de l’any passat l’ADENC es va dirigir per escrit a la Direcció General de Polítiques Ambiental per explicitar, a criteri seu, la pèrdua de validesa de la tramitació des de desembre de 2018. També afirmaven que el Departament de Territori no s’havia acollit a cap de les fórmules previstes legalment que haurien permès prorrogar la validesa fins, com a màxim, l’any 2020.

Per l’ADENC i la resta d’entitats aquesta situació obre una oportunitat “per tornar a començar” “tornant a definir el projecte” i “reduir els impactes”. Defensen que permetrà que “l’ajuntament de Sant Feliu de Codines i d’altres agents s’integrin en el procés de redacció, si més no amb caràcter consultiu, de manera que s’arribi a l’aprovació del projecte amb un major consens”.

També ha de servir per “revisar la traça projectada, minimitzar encara més els impactes ambientals previstos”. A banda, pot servir per tenir en compte les necessitats futures de promoció del transport públic o dels connexions entre l’àmbit metropolità, el Vallès i el Moianès i possibles desenvolupaments urbanístics futurs.

Planificació i accions al Parlament

En un comunicat, les entitats ecologistes critica al Departament de Territori per impulsar planificacions d’infraestructures sense tenir assegurat el finançament per fer les obres perquè això propicia que els processos s’allarguin i les tramitacions puguin caducar. També critica al Parlament de Catalunya s’han “estat aprovant resolucions que insten el Govern a acabar el projecte constructiu de la variant i a incloure dotació pressupostària per iniciar les obres el 2024”.

Són crítics amb les propostes de resolucions del PSC al Parlament: “deixa en evidència la utilització d’aquesta variant com a arma electoral i el desconeixement absolut de la legislació ambiental”.

LA PREGUNTA

Creieu que el Barça de Hansi Flick pot fer una bona temporada amb la plantilla que té en aquests moments?

En aquesta enquesta han votat 292 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't