Caldes ja té 18 instal·lacions fotovoltaiques en equipaments

L’Ajuntament ha doblat el nombre d’instal·lacions fotovoltaiques construïdes fins al març d’aquest any

El 9 Nou
25/07/2024
Caldes de Montbui

En els darrers tres mesos, Caldes ha doblat el nombre d’instal·lacions fotovoltaiques construïdes fins al març d’aquest any, i ja són 18 les instal·lacions de què disposa l’Ajuntament amb un total de 619,18 kW de potència. Les noves instal·lacions estan situades a les Cases dels Mestres, l’ajuntament, l’escola El Farell i l’escola bressol El Gegant del Pi; el local social d’Els Saulons, el safareig de La Canaleta, el museu Delger i l’habitatge social del carrer del Molí. La potència total col·locada entre les nou instal·lacions és de 142,56 kW, amb capacitat per generar 151.366,36 kWh/any d’energia verda, que suposarà un estalvi de 72,35 tones de CO2 a l’any.

La instal·lació de les noves plaques fotovoltaiques, que van presentar divendres passat l’alcalde Isidre Pineda i el regidor d’Acció Climàtica, Jordi Martín, incrementarà el percentatge d’energia renovable que es produeix al municipi, que ara és d’un 12%. “Aquestes noves instal·lacions ens acosten al desplegament del Pla d’Acció Climàtica i la Comunitat Energètica Local (CEL) que ens permet compartir l’energia amb la ciutadania”, va dir Pineda.

La voluntat del govern és començar a “desplegar instal·lacions fotovoltaiques en urbanitzacions i que en un futur puguem portar la CEL a barris extraurbans”. Pineda hi va afegir que les dades presenten un “bon rendiment de les plaques, que suposa un estalvi en la factura de la llum”.

El regidor d’Acció Climàtica va valorar els beneficis de les instal·lacions actuals. “Amb les 18 instal·lacions, tindrem un estalvi de 170 tones de CO2 equivalent/any. Si tenim en compte que un arbre aproximadament captura uns 100 quilograms de CO2 al cap de l’any, vol dir que és com si tinguéssim plantats 1.700 arbres”. Martín va especificar com es fa el repartiment dels quilowatts de potència. “Dels 600 quilowatts, 300 estan destinats a les famílies de la CEL, que tenen un estalvi d’entre 200 i 400 euros; i els altres 320 es destinen als equipaments públics del municipi”, va concretar.

La construcció d’aquestes nou instal·lacions ha costat 125.482 euros, dels quals un 87% s’ha finançat amb fons europeus Next Generation. Aquest 2024 està prevista la construcció de més instal·lacions fotovoltaiques amb l’objectiu de cobrir el màxim de sòl urbà del municipi, inclosos els barris interurbans.

LA PREGUNTA

És bona idea que el Govern central creï una empresa pública per construir habitatge?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't